Recepten

Appelclafoutis

Wat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels? Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruiken beste was de  friese stamppot: hete bliksem, stamppot met appeltjes en spekstroopsaus. Deze saus kende ik nog niet maar is zo lekker! Je bakt spekblokjes uit en schenkt er een een flinke scheut schenkstroop overheen en laat het even meepruttelen.

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis wimke.nlOp woensdagmiddag bakte Bente appelflapjes. Lekker makkelijk te maken en we hebben altijd wel bladerdeeg in de vriezer. Op vrijdag maakten we een appelclafoutis. Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark. Ik zal je het recept geven.

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis - wimke.nlVan een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis

Wat heb je nodig voor de appelclafoutis:

  • 4 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 75 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 50 ml melk

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snij ze in vieren. Strooi kaneel en suiker over de appels. Vet een bakvorm in. Klop de eieren en suiker en voeg daarna de bloem, zout en melk toe. Giet het mengsel over de appels. En zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten. Je clafoutis is klaar als hij mooi lichtbruin is en eet hem op als hij nog een beetje warm is.

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis - wimke.nlVan een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis - wimke.nl
De appels plukte ik net als ieder jaar bij mijn ouders uit de tuin. Vorig jaar plukten we appels voor een appelplaattaart en maakten we karamelappels.

Ps, deze week sta ik op de vtwonen en designbeurs met een kinderkamer voor Flexa (hal 12 stand 001). Ga jij nog kijken? Binnenkort is het resultaat van de kamer te bewonderen op mijn blog.

wimke

Van een mand geplukte appels maak je een appelclafoutis

Andere blogs...

Geen reacties

Laat een reactie achter