Recepten

Carrotcake maken

Ik maakte een eenvoudige carrotcake met een frisse topping met citroen. Hier komt het recept:

(lees verder onder de foto’s)

Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 2 winterpenen (ongeveer 400 gram)
  • 100 ml zonnebloemolie

Voor de topping:

  • 185 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 biologische citroen

We gaan aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Neem een rechthoekige ovenschaal of een brownievorm en bekleed deze met bakpapier. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een kom en klop met een mixer 3 min. Voeg het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe. Rasp de schone winterpenen
en voeg deze rustig roerend toe. Schep het beslag in de vorm.

Bak de worteltaart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.  Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de afgekoelde taart met het citroenrasp en serveer!

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

No Comments

    Leave a Reply