Recepten

Citroensorbetijs maken

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik begon aan het boekenavontuur. Juni 2017 begon ik vol vuur met 4 zelfmakers per week. Ik had zoveel mooie foto gemaakt en fijne herinneringen aan bijna elke zelfmaker. Op een warme dag in juli maakte ik citroen sorbet ijs, een zomers receptje voor in het boek. We moesten zo snel de foto’s maken, want het was heet deze dag en het citroen ijs smolt bijna weg voor de camera. Bente was deze dag mijn model. Helaas hebben deze foto’s het boek niet gehaald, daarom nog even een paar kiekjes. Dit recept en nog 59 andere zelfmakers en recepten vind je in Smûk. Wist je dat je mijn boek al voor 19,95 in huis hebt?

Zelf makkelijk te maken

We zijn nog even fan van dit zomerse ijs, zo makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak een schaaltje citroen ijs vol te scheppen. Of neem het ijs mee naar een barbecue-feestje en serveer in de citroenschil. 

Citroen sorbetijs maken - wimke.nl (c)

Wat heb je nodig voor citroensorbetijs:

 • 4 citroenen
 • 750 ml water
 • 125 gram fijne suiker
 • 150 ml room

(hoe je het moet maken lees je onder de foto’s)

Citroen sorbetijs maken - wimke.nl (c)
Citroen sorbetijs maken - wimke.nl (c)
Citroen sorbetijs maken - wimke.nl (c)

Hoe maak je citroensorbetijs

Neem 750 milliliter lauwwarm water en los hierin de suiker op. Als de suiker helemaal is opgenomen pers je de citroenen uit. Tip: snijd de citroen niet dwars door midden maar verwijder alleen het bovenkapje. De uitgeperste citroen kun je gebruiken als bakje en het kapje als dekseltje.

Gebruik bij het uitpersen een zeefje, want je wilt geen pitten vinden in je ijs. Als laatste voeg je een flinke scheut room toe (ongeveer 150 milliliter). Roer alles door elkaar en zet in de vriezer. Roer het ijs af en toe even goed door. Na 6 uren is je sorbetijs ready to serve!

Citroen sorbetijs maken - wimke.nl (c)

Iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.
Je vindt het in Smûk!

In Smûk laat ik met 60 zelfmakers en recepten zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

Nog meer heerlijke recepten

Een Franse Perentaart

Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt…
Lees meer…

Hier vind je nog meer citroensorbetijs recepten

1 Comment

 • Reply
  Liza
  27 juni 2019 at 10:38

  Klinkt heerlijk! Deze ga ik onthouden.

Leave a Reply