Recepten

Croissanttaart met blauwe bessen

Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten, want online gaat alles gewoon door. Om de 5 weken te doorbreken gingen we met zijn allen naar Ouwehands Dierenpark. Zondag vertrokken we naar Rhenen, op zoek naar de panda’s. In dit blog lees je ook het recept croissanttaart.

(Lees hier het recept van de croissanttaart met blauwe bessen)

Lees ook: Recepten

Pandasia

Het verblijf van de reuzenpanda’s, welke nog maar sinds 12 april in Nederland zijn, is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Voor zowel het mannetje als het vrouwtje is een eigen binnen- en buitenverblijf, een kraamkamer, een bamboeopslag en kliniek voor de panda’s. Pandasia, zo heet het Aziatisch leefgebied heeft naast de reuzenpanda’s ook andere Aziatische diersoorten en zelfs een Chinees restaurant en pandagiftshop waar je je eigen Wu Wen of Xing Ya kunt kopen. Bente en Madee zochten ieder een eigen pandaknuffel uit, Bente koos voor het vrouwtje Wu Wen en Madee mocht het mannetje Xing Ya. Een goede verdeling, want Bente kwam erachter dat Wu Wen net als zij jarig is op 11 augustus. De ontdekking van de dag!

Croissanttaart

Om de vakantie te vieren en dat Wu Wen tegelijk jarig is met Bente bakten we een taart van croissantdeeg. Supermakkelijk dit recept croissanttaart.

Wat heb je nodig voor de croissanttaart:

  • 1 blik Danerolles croissantdeeg
  • 1 bakje blauwe bessen (200 gram)
  • (monchou) roomkaas (200 gram)
  • 125 gram suiker
  • 150 ml melk + zakje vanillesuiker
  • twee eieren
  • twee handjes walnoten (ongezouten)
  • poedersuiker als finishing touch

We gaan aan de slag met het maken van de croissanttaart

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en vet deze in. Scheur het deeg in stukjes en verdeel over de schaal. Doe de rest van de ingrediënten (muv de blauwe bessen, walnoten en poedersuiker) in een bak en mix met de staafmixer alles goed door elkaar. Giet dit mengsel in de ovenschaal. Strooi de blauwe bessen en de grof gehakte walnoten erover en zet de schaal in de oven. Na ongeveer 25 minuten is de taart klaar om uit de oven te halen. Laat hem een beetje afkoelen en strooi flink wat poedersuiker over de taart. Als dat geen feest is!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Recept focaccia

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

2 Comments

  • Reply
    Anna Maria
    9 augustus 2017 at 09:41

    Ik vind het er super lekker uit zien, al zal ik hem helaas niet gaan maken vanwege de zuivel 😉

    • Reply
      Wimke Tolsma
      9 augustus 2017 at 12:16

      Ach dat is jammer, maar misschien ook wel beter, hij is niet heel gezond 😉

      Groetjes,

      Wimke

Leave a Reply