Zelfmaken

Maak zelf eens gebloemde eieren. Super leuk!

We zijn inmiddels een beetje gewend aan het nieuwe ritme. Het fijne is dat we geen wekker hoeven te zetten. Toch zitten we elke school- werkdag om 7:30 uur fris gedoucht aan de ontbijttafel. Elke dag begint een beetje op elkaar te lijken, zelfs de weekenden vallen een beetje weg. Hoe lossen jullie dit op? Hebben jullie speciale plannen in het weekend? En komen jullie nog een beetje aan sporten toe? Hier staat heel trouw een work-outmatje in de hoek van de kamer. Nog niet gebruikt…

Serveer eens roze eieren

Zoals beloofd ga ik wat meer blogs maken. Vandaag eentje waarmee je met bijvoorbeeld pasen uit kunt pakken. Serveer roze Paaseieren of Paaseieren met bloemenprint. Super simpel met groots resultaat! Maar ook als het geen Pasen is, is dit natuurlijk super leuk om te maken.

Wat heb je nodig om roze paaseieren te maken

 • doosje eieren
 • fles bietensap

Aan de slag

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Laat ze flink schikken onder de koude kraan, pel de eieren en doe ze in een kom. Schenk de bietensap over de eieren tot ze helemaal onder staan en zet 3 uren in de koelkast. Even afspoelen en je eieren hebben een prachtig roze randje. Wil je ze dieproze, laat dan de eiren minimaal 12 uur in de koelkast staan. De eieren smaken een klein beetje naar het zoet van de bietensap. Serveer ze bij het ontbijt of doe de eieren over een lekkere voorjaarssalade.

En deze eieren hoef je natuurlijk niet alleen te serveren met Pasen, ik vind persoonlijk Moederdag of Vaderdag ook een mooi moment. In mijn boek Smûk staat ook precies beschreven hoe je de eieren met bloemen maakt.

Paaseieren met bloemen

Paaseieren met bloemsilhouetten: je moet er even tijd voor maken, maar het is erg gemakkelijk om te maken.

(lees verder onder de foto)

Wat heb je nodig

 • 10 bruine eieren (normaal formaat)
 • panty van ongeveer 20 denier (lager mag ook)
 • kleine bloemen en blaadjes
 • net van ongeveer 10 uien (gewone of rode uien)
 • steelpan
 • water
 • plantenspuit

We gaan aan de slag

Ga op zoek naar kleine bloemetjes, grassprietjes en blaadjes. Ik heb zelf onkruid en klaver gebruikt. Als het maar een mooie vorm heeft en niet te groot is. Spray de eieren een beetje nat zodat de bloemetjes goed blijven plakken op het ei. Knip de benen van de panty in stukken van ongeveer 10 centimeter. Doe een knoopje onder in het stukje panty en leg een ei met de bloemetjes er voorzichtig in en knoop de panty strak dicht. Verpak alle eieren in de stukken panty. 

Neem de tien uien en snij de bruine schil eraf. Doe de uischillen samen met de eieren in een pan en giet er koud water bij, totdat de eieren net onder water staan. Wacht tot de eieren koken en laat ze 10 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur na 10 minuten uit en laat het water met de eieren en uien afkoelen. Knip voorzichtig de panty los en haal de bloemen en blaadjes van het ei. Klaar om de show te stelen bij het ontbijt.  

Fijne dag!

Nog even een dikke tip: kijk even bij Mylucie, voor tips en trics om je eieren stijlvol te fotograferen. Lucy is een mega inspiratiebron als het gaat om foodfotografie. Ook de mijne :).

Nog meer inspiratie nodig voor Pasen?

Omdat het binnenkort pasen is kun je misschien wel wat inspiratie gebruiken. Want het is niet moeilijk leuke en lekkere dingen te maken met spullen die je al in huis hebt.

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

Hieronder nog meer makkelijke DIY projecten

No Comments

  Leave a Reply