Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen

Ikigai, Hygge, Lagom... SMÛK! - www.wimke.nl

14 reviews op Bol.com en 2 bij Bruna met gemiddeld 5 sterren!

Met 60 zelfmakers en recepten om met elkaar te genieten. Makkelijk, snel en met groots resultaat. Fries geluk is voor iedereen weggelegd. Smûk (lett. ‘gezellig en mooi’) is een Friese lifestyle. Nederlanders zijn gelukkig, en Friezen het gelukkigst. Want leven in Friesland is leven met licht en lucht – nuchter, duurzaam en gezond.

Fries Geluk zit in de kleine dingen. In een doosje verse eitjes van de kippen van mijn vader. Uitwaaien op de dijk van Hindeloopen of een stukje oranjekoek bij de koffie. Het zijn juist de smûke (gezellige) kleine momenten waarop ik me realiseer hoe fijn het is om in Friesland te wonen. Friesland is mijn ultieme thuis. Als Guus Meeuwis zingt over Brabant en “Zo trots als een Fries”. krijg ik pikevel (kippenvel). Ja. ik ben een trotse Fries!

Bestel Smûk
 

p.s. bestel je een boek bij mij dan doe ik er een persoonlijk kaartje bij!
 

Wat zeggen anderen over Smûk

Smûk, Fries geluk, zelf maken door Wimke Tolsma Na hygge, lagom, ikigai is er nu ook smûk. Oftewel het Friese geluk. Smûk is gezellig, warm/behaaglijk. Gezellige, knusse, eenvoudige momenten, liefst samen met je dierbaren. Het mooie zien in de kleine dingen. Dit boek wil je daar bij helpen door je recepten en zelfmakers voor te schotelen, je te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Het maken zelf kan smûk zijn, de dingen die je creëert helpen ook om je huis nog meer smûk te maken. Ik hoor je al denken: nog een knutselboek? Zijn er al niet genoeg? Blijkbaar niet. Wimke heeft het klaargespeeld om dit boek warm en gezellig én fris en uitnodigend te maken.

Je krijgt al een smûk gevoel van gewoon door dit boek te bladeren. Lees meer via: Bruna

Na de ontdekking van het Deense hygge bleek het ook in andere noordelijke oorden gezellig te zijn, zoals Zweden (lagom) en nu ook Friesland (smûk). Dit boek vol Friese huiselijkheid lijkt een slimme marketingzet te zijn, een Hollandse imitatie van de Scandinavië-trend, maar de in dit boek verzamelde knutsel- en versierideeën ademen wel degelijk een eigen Friese geest. In de korte inleiding vertelt de auteur over haar eigen smûk-gevoel en haar motivatie om dit boek te maken. Daarna volgen vier, naar seizoen gerangschikte hoofdstukken, met smûk-ideeën voor thuis.

Met als leidraad de spreekwoordelijke Friese nuchterheid zijn alle projecten zo eenvoudig dat ze door iedereen te maken zijn (ook door kinderen, met een beetje hulp) en is een uitgebreid bezoek aan de hobbyzaak niet nodig. Lees meer via: Bol.com

Met 60 zelfmakers en recepten om met elkaar te genieten. Makkelijk, snel en met groots resultaat.

Om je eigen klein geluk te maken heb je niet veel meer nodig dan een paar tips. Die geef ik je in Smûk. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten (Superleuk voor die lange zomeravond!), of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Je ziet het; Ideeën genoeg om je eigen geluk te creeëren. Om je leven Smûk te maken.

Onderstaande blogs geschreven ook over Smûk

De afgelopen periode heb ik een aantal mensen gesproken over hun Fries Geluk deze gesprekken heb ik verwerkt in een aantal blogs.