Gedroogde bladeren DIY

Ik was hem even vergeten, de plantenpers. Vorig jaar in de herfst nam ik mij voor om een mooi herfstherbarium te maken, met de gele en oranje bladeren van de Gingko, Vijg en de Japanse kers uit onze tuin. Door de verbouwing is de plantenpers op zolder beland en ben de bladeren vergeten. De plantenpers dook vanmiddag weer op en we maakten met deze herfstbladeren kleine kunstwerkjes. Gelukkig worden bladeren nog mooier als je ze nog langer droogt. Met een kalkstift tekenden Madee en ik patronen op de bladeren. Even laten drogen en ze zijn perfect voor in de Moebe-lijsten. Een snelle zelfmaker voor de woensdagmiddag.

Je kunt zelf een plantenpers maken met een paar zware boeken of oude good old telefoongidsen. Leg de bloemen en bladeren tussen een paar vellen keukenpapier of oude kranten en wacht minimaal 4 weken. Wil je zelf een plantenpers maken zoals mijn schoonvader voor mij maakte. In deze blog staat deze zelfmaker stap voor stap uitgelegd.

Fijne dag!

Wimke

Andere blogs...

1 Reactie

  • Reageer
    Henrieke
    12 april 2017 op 07:35

    Ik vind het altijd zo leuk en inspirerend om naar jouw mooie foto’s te kijken. En deze DIY is super leuk! Ingrid van Teken-ing schildert ook op bladeren, ook heel tof, maar misschien wist je dat allang 🙂

  • Laat een reactie achter