Ikigai, Hygge, Lagom… SMÛK!

Smûk (lett. ‘gezellig en mooi’) is een Friese lifestyle. Nederlanders zijn gelukkig, en Friezen het gelukkigst. Want leven in Friesland is leven met licht en lucht – nuchter, duurzaam en gezond. Met 60 zelfmakers en recepten om met elkaar te genieten. Makkelijk, snel en met groots resultaat. Fries geluk is voor iedereen weggelegd.
Ikigai, Hygge, Lagom... SMÛK! - www.wimke.nl

Boek: SMÛK

Fries Geluk zit in de kleine dingen. In een doosje verse eitjes van de kippen van mijn vader. Uitwaaien op de dijk van Hindeloopen of een stukje oranjekoek bij de koffie. Het zijn juist de smûke (gezellige) kleine momenten waarop ik me realiseer hoe fijn het is om in Friesland te wonen. Friesland is mijn ultieme thuis. Als Guus Meeuwis zingt over Brabant en “Zo trots als een Fries”. krijg ik pikevel (kippenvel). Ja. ik ben een trotse Fries!

Bestel Smûk

p.s. bestel je een boek bij mij dan doe ik er een persoonlijk kaartje bij!

Fries Geluk

Toen uit onderzoek bleek dat de Friezen de gelukkigste Nederlanders zijn, snapte ik dat meteen. Hier vind je prachtige landschappen die overal weer anders zijn en water waarop sport en ontspanning samen komen. Friezen zij niet stug – hooguit een beetje terughoudend – maar als je eenmaal het hart van een Fries gestolen hebt, heb je een vriendschap voor het leven. Friezen zijn oprecht, trots, rustig en doch mar gewoan (doe maar gewoon). Ze vinden het geluk in kleine dingen en maken hun eigen geluk.

Om je eigen klein geluk te maken heb je niet veel meer nodig dan een paar tips. Die geef ik je in Smûk. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten (Superleuk voor die lange zomeravond!), of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen over zijn ze het allerlekkerst!

Je ziet het; Ideeën genoeg om je eigen geluk te creeëren. Om je leven Smûk te maken.