Overzicht recepten

Naanbrood pizza

Door de staking in het onderwijs waren de kinderen afgelopen vrijdag vrij. Een extra lang weekend. Echt een cadeautje. Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere keer pannenkoeken of zoals vandaag lunchpizza’s met naanbrood als basis. Het recept voor de pizza’s vond ik op de HelloFresh recepten site (ere wie ere toekomt :)). Ik maakte al eerder eens pizzetta’s uit Het boek van Jet. Ook een aanrader!

(lees verder onder de foto’s)

De voorbereiding

We beginnen bij de boodschappen. Om te voorkomen dat we alleen pizza’s eten met mozzarella en tomaat, ga ik mee en gooi wat gorgonzola, walnoten, peer en een zak rucola in de boodschappenkar.

Wat heb je nodig voor de naanbroodpizza’s (4 personen)

  • 4 naanbroden
  • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels oregano
  • Bol mozzarella
  • Tomaten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: paprika, rode ui, aubergine, peer, gorgonzola, tonijn, ansjovis, rucola …

Bereiding pizza’s van naanbrood

Het is erg simpel om de pizza’s van naanbrood te maken. Perfect om kinderen te laten maken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de passata met de geperste knoflook en de oregano. Leg de broden op een bakplaat met bakpapier en verdeel een paar flinke lepels passata over het brood. Beleg de naanbroden met ingrediënten die je lekker vindt. De kinderen deden mozzarella met tomaatjes op de pizza. Mijn favoriet is peer, walnoot, rode ui en gorgonzola. Ook lekker is rode ui met tonijn en mozzarella. Breng op smaak met verse basilicum, peper, zout en wat druppels olijfolie. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. Maak af met wat rucola.

Lekker ite! (eet smakelijk!)

Recept: easy lunchpizza's van naanbrood

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply