Paasboeketjes in patatzakken

Paasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlIk vind het altijd fijn om naar een verjaardag of etentje, iets mee te nemen voor de gastvrouw. Het hoeft niet groot te zijn, een boeketje bloemen is al genoeg. Omdat je in deze paasperiode bijna in elke winkel voor een paar euro een bos tulpen haalt, is het gemakkelijk om hier iets leuks mee te doen. Je moet het jezelf niet te moeilijk maken. Paasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlIk maakte een paasboeketje in een zelf gevouwen patatzakje. Voor deze zelfmaker heb je niet veel nodig. Haal bij de Bruna bij jou in de buurt wat mooi cadeaupapier en fijne krijt-, brush- of kalligrafiestiften en je kunt aan de slag!

Wat heb je nodig voor de paasboeketjes:

  • cadeaulabeltjes
  • krijtstift of kalligrafiestift
  • voorjaarsbloeiers (tulpen, ranonkels, narcissen, gipskruid of wat dunne paastakken)
  • touw of lint
  • cadeaupapier
  • vel A4 papier
  • schaar
  • lange satéstokjes

Stap 1: Cadeaulabels
Schrijf een boodschap op je cadeaulabel met bijvoorbeeld een kalligrafie stift of met krijtstift. Plak het label op een satéstokje. Paasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlStap 2: Papierformaat
Ga op zoek naar mooi pakpapier. Neem een A4 papier en knip een vel cadeaupapier in het formaat van het A4 vel uit. Hiermee vouw je je patatzakje. 

Stap 3: patatzakje vouwen
Leg het papier in de lengte voor je neer. Vouw de korte linker bovenhoek in een punt naar rechts. Je houdt een strook papier vrij.
Paasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlVouw de rechter bovenhoek naar links zodat je een punt krijgt. Vouw de linkerpunt aan de onderkant tegen de vouwlijn en doe dit ook bij de rechterkant.Paasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlVouw het onderste flapje naar binnen in de bovenste punt. Je patatzak is klaar!Paasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlStap 4: Patatzakje vullen
Neem ongeveer 4 tulpen en wat gipskruid of een kleine paastak. Knip de bloemen een stuk korter zodat ze mooi in het zakje passen. Wil je het boeketje bij elkaar houden, wikkel dan een mooi touwtje om je boeket. Zo hou je het netjes bij elkaar. Knoop je persoonlijke kaartje aan een van de bloemen of steek het kaartje aan de satéprikker bij het boeket. Klaar om weg te geven!

Fijne Paasdagen!

WimkePaasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlPaasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlPaasboeketjes in patatzakjes maken met Bruna - www.wimke.nlDeze blog maakt ik in samenwerking met Bruna. Bruna verkoopt ook mijn boek Smûk, Smûk staat bomvol met eenvoudige zelfmakers en je bestelt hem hier. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply