Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast mijn werk, blog, sport wil ik de rest van mijn kostbare tijd slijten met familie en vrienden en helemaal op zondag. Vanochtend begon ik met een uurtje sporten en was om 12:00 uur weer terug. De meisjes zaten nog heerlijk in hun pyjama’s te relaxen. We hadden niks in de planning, een vrije zondag om eens lekker in de keuken in te duiken.
Dit Boek van Jet is een van mijn favoriete kookboeken. Jet van Nieuwkerk heeft een fijne schrijfstijl en haar tips zijn bruikbaar. Ook haar recepten zijn erg goed te doen. Zonder ingewikkelde ingrediënten welke we niet bij onze buurtsuper kunnen scoren, ideaal. We maakten al een keer de Chunkey Monkey ijs, de Rode Power smoothie en de linzensoep met kokos van Jet. Vandaag maakte ik de pizzetta’s voor de bij een pittige zoete aardappelsoep.
Zo maak je de pizzetta’s uit het Boek van Jet:
- 500 gram (spelt)bloem
- 7 gram gist
- 300 ml lauwwarm water
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- snuf zout
- peper
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de gist oplossen in het warme water. Meng met je handen (of keukenmachine) de bloem met het water met gist. Doe na 3 minuten het zout en de olijfolie erbij. Kneed met je handen totdat je een soepele bal hebt. Doe de bal ik een schone kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een half uur rijzen.
Stap 2.
Verdeel de bal in 4 gelijke balletjes. Kneed ze apart nog even goed. Plet en rol de balletjes tot een deeg van ongeveer 1/2 cm dikte. leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg de bodems (2 per keer) op de bakplaat. Bak de bodem in ongeveer 7 minuten lichtbruin. De bodem moet lekker knapperig zijn. Als het deeg gaat opbollen is niet erg. Je kunt er gewoon gaatjes in prikken.
Stap 3.
Haal de pizza’s uit de oven en bestrijk deze met olie en strooi er wat zout en peper overheen. Beleg de pizzabodem met toppings. Ik maakte een pizza met mozzarella, basilicum en geroosterde tomaten. De andere met gegrilde groentes en ricotta.
Tip van Jet: Snij de pizzabroden in ongelijke stukken, dat ziet er lekker homemade uit 🙂
Lees hieronder nog meer heerlijke recepten
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
2 Comments
Nikki
17 februari 2017 at 09:20Ik word altijd zo blij van jouw blog! De lichte foto’s, de onderwerpen, heerlijk. (en trek in pizza nu, haha)
Wimke Tolsma
18 februari 2017 at 21:14Wat ontzettend leuk om te horen Nikki! Daar doe ik het voor :). Ik zou morgen gewoon lekker pizza’s gaan maken of bestellen 😉