Zelfmaken

Poppenhuis maken van een mandarijnenkistje

Soms zou ik willen dat ik voor even weer 8 jaar was, dat ik weer even kon spelen met mijn poppenhuis. Madee was maandag jarig en kreeg voor haar verjaardag de inboedel voor haar Sylvanian familie-huis en zelfs een retro caravan. De caravan is zo compleet, er zit zelfs een opklapbaar toilet in en een keukentje met Creuset braadpan. Het is echt prachtig gemaakt en ik speel graag even met Madee mee. Vroeger hadden we thuis ook een zelfgemaakt poppenhuis, er lag vloerbedekking in en had een trap naar boven. Dit huis was zo groot en sterk, dat we er ook stiekem kunstjes op deden.

Zo maak je je eigen poppenhuisje van een mandarijnenkistje of doosZo maak je je eigen poppenhuisje van een mandarijnenkistje of doosNaast het poppenhuis kreeg Madee ook een boek van het Muizenhuis. Maar misschien kocht ik die ook wel voor mezelf, zo leuk vind ik dat.  De afgelopen dagen werden vrachten bananendozen bij de supermarkt opgehaald en ingericht als Muizenhuis. En dat allemaal na het zien van deze Klokhuisaflevering. Karina Schaapman, bedenkster en maakster van het Muizenhuis laat in deze aflevering zien hoe je je eigen muizenhuis kunt maken. Duik in de kastjes want alles wat je nodig hebt zijn dozen, stofjes, knopen, mooie papiertjes, papiermaché en goed kijken naar afvalresten. Als je een kwartiertje over hebt moet je deze aflevering echt even terugkijken.

Ik zag dat we nog een leeg mandarijnenkistje hadden liggen en daar kon ik een leuk huisje van maken. Ik zal je vertellen hoe je eenvoudig huisje maakt van een leeg mandarijnenkistje of oude schoenendoos.Zo maak je je eigen poppenhuisje van een mandarijnenkistje of doosZo maak je je eigen poppenhuisje van een mandarijnenkistje of doos

Zo maak je een poppenhuis

Verf eerst het kistje (of doos) mooi wit, of andere kleur. Laat de verf goed drogen, daarna kun je gaan behangen. Zoek een mooi papiertje uit (bijvoorbeeld cadeaupapier) en knip deze op maat van de bodem van het kistje. Plak het behang er met dubbelzijdig tape in. Voor de gordijntjes kun je restjes stof gebruiken. Naaien is ook niet nodig, tenzij de rafeltjes niet kunt aanzien. Knip de gordijntjes wat groter dan het kistje. Niet of plak het gordijntje vast.

Plak een lint over de bovenkant van het stof voor de nette afwerking. Laat de gordijntjes open door ook een lintje te knopen om de gordijntjes. Ik haakte een eenvoudig vloerkleedje en dekentje ven richtte het huisje in met een paar meubeltjes uit het Sylvanian Familiehuis van Madee. Een klein overgebleven lichtsnoertje van kerst plakte ik her en der in het kistje zodat het kistje gezellig verlicht is. Klaar om mee te spelen!Zo maak je je eigen poppenhuisje van een mandarijnenkistje of doosZo maak je je eigen poppenhuis van een mandarijnenkistje of doosZo maak je je eigen poppenhuis van een mandarijnenkistje of doosZo maak je je eigen poppenhuis van een mandarijnenkistje of doosZo maak je je eigen poppenhuis van een mandarijnenkistje of doosIn de voorjaarsvakantie gaan we een dag naar Amsterdam om het 3 meter hoge muizenhuis (en meer dan 100 kamers!) in de Openbare Bibliotheek te bekijken en als we er dan toch zijn,  gaan we meteen even langs de Muizenhuiswinkel & werkplaats in de Jordaan.

Mocht je nou ook een mooi poppenhuisje hebben gemaakt van een doos of mandarijnenkistje, stuur me een foto van je creatie! Je vindt me hier en hier.

Doei!

Wimke

Zo maak je je eigen poppenhuis van een mandarijnenkistje of schoenendoos

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Je kan Smûk hier bestellen

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

1 Comment

 • Reply
  Verie
  18 januari 2018 at 20:01

  Geweldig leuk! Dit ga ik onthouden, wat leuk gedaan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Leave a Reply