Recepten

Rabarberlimonade met aardbei

Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel hoofdpijn. Heel vervelend, maar dan weet ik wel dat ik flink moet bijtanken. Ik drink eigenlijk altijd lauwwarm water. Het klokt lekkerder weg dan koud water en ik krijg minder last van een brainfreeze en van mijn darmen.

Zelf limonade maken

Maar elke dag 6 glazen lauwwater is ook heel ongezellig en we willen ook wel eens wat anders. Net als de meiden. De hele dag limo of frisdrank doen we niet. Maar af en toe een glaasje home-brew limo met wat suiker moet kunnen. Helemaal op zomerse dagen als deze. Zelf vind ik gekookte koude rabarber heerlijk. Een kloddertje door de yoghurt of lekker uit een bakje. Ik ben hier in huis de enige die van een schaaltje rabarber kan genieten. Volgens mijn medebewoners zitten er teveel draden in en is het zuur. Maar als je er limonade van maakt is het een ander verhaal, dan is rabarber heerlijk fris. Ik maakte zelf limonade.

rabarberlimonade met aardbei en gember recept

Wat heb je nodig voor 1 liter rabarberlimonade?

  • 1 liter water
  • 4 stengels rabarber
  • ongeveer 8 (overrijpe) aardbeien
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gemberrasp
  • 100 gram rietsuiker

We gaan aan de slag met het maken van de limonade

Was de rabarber en snij de rabarber in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Doe de rabarber in een pan met 1 liter koud water. Pers de citroen uit, rasp de gember en voeg de aardbeien in stukje gesneden toe. Breng het water aan de kook. Laat het water 20 minuten zacht koken. Zeef de limonade boven een kan en zet het in de koelkast. Laat het goed afkoelen. Serveer met een takje munt of een paar schijfjes citroen!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Nog meer lekkere recepten lees je hier

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Recept focaccia

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

1 Comment

  • Reply
    Stella
    3 juni 2017 at 22:32

    dat klinkt lekker, ga ik eens proberen!

Leave a Reply