Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel hoofdpijn. Heel vervelend, maar dan weet ik wel dat ik flink moet bijtanken. Ik drink eigenlijk altijd lauwwarm water. Het klokt lekkerder weg dan koud water en ik krijg minder last van een brainfreeze en van mijn darmen.
Zelf limonade maken
Maar elke dag 6 glazen lauwwater is ook heel ongezellig en we willen ook wel eens wat anders. Net als de meiden. De hele dag limo of frisdrank doen we niet. Maar af en toe een glaasje home-brew limo met wat suiker moet kunnen. Helemaal op zomerse dagen als deze. Zelf vind ik gekookte koude rabarber heerlijk. Een kloddertje door de yoghurt of lekker uit een bakje. Ik ben hier in huis de enige die van een schaaltje rabarber kan genieten. Volgens mijn medebewoners zitten er teveel draden in en is het zuur. Maar als je er limonade van maakt is het een ander verhaal, dan is rabarber heerlijk fris. Ik maakte zelf limonade.
Wat heb je nodig voor 1 liter rabarberlimonade?
- 1 liter water
- 4 stengels rabarber
- ongeveer 8 (overrijpe) aardbeien
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel gemberrasp
- 100 gram rietsuiker
We gaan aan de slag met het maken van de limonade
Was de rabarber en snij de rabarber in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Doe de rabarber in een pan met 1 liter koud water. Pers de citroen uit, rasp de gember en voeg de aardbeien in stukje gesneden toe. Breng het water aan de kook. Laat het water 20 minuten zacht koken. Zeef de limonade boven een kan en zet het in de koelkast. Laat het goed afkoelen. Serveer met een takje munt of een paar schijfjes citroen!
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten lees je hier
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
1 Comment
Stella
3 juni 2017 at 22:32dat klinkt lekker, ga ik eens proberen!