Recepten

Rabarberlimonade met aardbei

Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel hoofdpijn. Heel vervelend, maar dan weet ik wel dat ik flink moet bijtanken. Ik drink eigenlijk altijd lauwwarm water. Het klokt lekkerder weg dan koud water en ik krijg minder last van een brainfreeze en van mijn darmen.

Zelf limonade maken

Maar elke dag 6 glazen lauwwater is ook heel ongezellig en we willen ook wel eens wat anders. Net als de meiden. De hele dag limo of frisdrank doen we niet. Maar af en toe een glaasje home-brew limo met wat suiker moet kunnen. Helemaal op zomerse dagen als deze. Zelf vind ik gekookte koude rabarber heerlijk. Een kloddertje door de yoghurt of lekker uit een bakje. Ik ben hier in huis de enige die van een schaaltje rabarber kan genieten. Volgens mijn medebewoners zitten er teveel draden in en is het zuur. Maar als je er limonade van maakt is het een ander verhaal, dan is rabarber heerlijk fris. Ik maakte zelf limonade.

rabarberlimonade met aardbei en gember recept

Wat heb je nodig voor 1 liter rabarberlimonade?

  • 1 liter water
  • 4 stengels rabarber
  • ongeveer 8 (overrijpe) aardbeien
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gemberrasp
  • 100 gram rietsuiker

We gaan aan de slag met het maken van de limonade

Was de rabarber en snij de rabarber in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Doe de rabarber in een pan met 1 liter koud water. Pers de citroen uit, rasp de gember en voeg de aardbeien in stukje gesneden toe. Breng het water aan de kook. Laat het water 20 minuten zacht koken. Zeef de limonade boven een kan en zet het in de koelkast. Laat het goed afkoelen. Serveer met een takje munt of een paar schijfjes citroen!

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Nog meer lekkere recepten lees je hier

Kersttulband

Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken….

Lees meer…

Recept granola

Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een sinterklaas granola te maken. We hebben de…

Lees meer…

Verbouwen en koken

Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…

Lees meer…

Recept pompoencake

De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…

Lees meer…

In de broodtrommel

Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…

Lees meer…

1 Comment

  • Reply
    Stella
    3 juni 2017 at 22:32

    dat klinkt lekker, ga ik eens proberen!

Leave a Reply