Het is alweer 3 jaar geleden dat ik begon aan het boekenavontuur. Juni 2017 begon ik vol vuur met 4 zelfmakers per week. Ik had zoveel mooie foto’s gemaakt en fijne herinneringen aan bijna elke zelfmaker. In dit blog deel ik een recept om zelf citroensorbetijs te maken
Citroensorbetijs
Op een warme dag in juli maakte ik citroen sorbetijs, een zomers receptje voor in het boek. We moesten zo snel de foto’s maken, want het was heet deze dag en het citroen ijs smolt bijna weg voor de camera. Bente was deze dag mijn model. Helaas hebben deze foto’s het boek niet gehaald, daarom nog even een paar kiekjes.
Wist je dat?
Dit recept en nog 59 andere zelfmakers en recepten vind je in mijn boek Smûk. Wist je dat je mijn boek al voor 17,95 incl. verzendkosten in huis hebt?
Wat lees je in dit blog
Citroensorbetijs is zelf makkelijk te maken
We zijn nog even fan van dit zomerse ijs, zo makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak een schaaltje citroen ijs vol te scheppen. Of neem het ijs mee naar een barbecue-feestje en serveer in de citroenschil.
Wat heb je nodig voor het recept van citroensorbetijs
- 4 citroenen
- 750 ml water
- 125 gram fijne suiker
- 150 ml room
(hoe je het moet maken lees je onder de foto’s)
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Lees ook: Wat kan je nog meer doen met een citroen
Hoe maak je citroensorbetijs
Neem 750 milliliter lauwwarm water en los hierin de suiker op. Als de suiker helemaal is opgenomen pers je de citroenen uit. Tip: snijd de citroen niet dwars door midden maar verwijder alleen het bovenkapje. De uitgeperste citroen kun je gebruiken als bakje en het kapje als dekseltje.
Gebruik bij het uitpersen een zeefje, want je wilt geen pitten vinden in je ijs. Als laatste voeg je een flinke scheut room toe (ongeveer 150 milliliter). Roer alles door elkaar en zet in de vriezer. Roer het ijs af en toe even goed door. Na 6 uren is je sorbetijs ready to serve!
Lees ook eens: Sorbetijs maken van sinaasappels
IJs maken
Sorbetijs maken van sinaasappels is een leuke en eenvoudige manier om ijs te maken zonder een ijsmachine te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is sinaasappelsap, suiker en eventueel wat citroensap voor extra smaak. Om het ijs te maken, meng je de ingredienten in een kom en zet je ze in de vriezer totdat het mengsel stijf is. Voor een lekker citroensorbetijs recept kun je in plaats van sinaasappelsap citroensap gebruiken en eventueel wat honing of suiker toe voegen voor extra zoetheid.
Recept bosvruchtenijs is een andere lekkere optie voor zomerse ijsjes. Je kunt dit ijs maken door bosvruchten, suiker en room te mengen en deze in de ijsmachine te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel ook in de vriezer zetten totdat het stijf is. Het resultaat is een heerlijk zacht en romig ijs met een frisse bosvruchten smaak.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer heerlijke recepten
Maak je eigen Granola in een handomdraai met dit recept
Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes…
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
Hier vind je nog meer citroensorbetijs recepten
- https://rutgerbakt.nl/ijs-recepten/citroensorbet-recept/
- https://deliciousmagazine.nl/site/2009/05/29/zelf-citroen-sorbetijs-maken/
- https://www.eefkooktzo.nl/allerlekkerste-citroenijs/
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
1 Comment
Liza
27 juni 2019 at 10:38Klinkt heerlijk! Deze ga ik onthouden.