Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren met mijn familie. We maakten verschillende tapashapjes wat achteraf natuurlijk veel te veel was (en ook erg veel knoflook). Ik had zin om nog meer recepten uit te proberen en maakte en plaatcake met wit glazuur en granaatappelpitjes. En kijk hoe feestelijk de granaatappelpitjes zijn! Perfect voor Kerst.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig voor een granaatappel cake
Wat heb je nodig (9 stukjes)
- zachte boter 100 gram
- 100 gram witte suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- vanille extract
- 4 eetlepels aardbeienjam
- glazuur van poedersuiker en drupje water (of een kant-en-klaar pakje)
- 1/2 granaatappel
Hoe maak je de granaatappel cake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine ovenschaal en vet deze in met boter of bekleed met bakpapier. Mix de suiker met de boter tot deze mooi glad zijn. Voeg de eieren en de vanile-extract toe en mix tot de eieren helemaal zijn opgenomen. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij en als het beslag mooi glad is stort je deze in de ovenschaal. Druppel een paar eetlepels jam over het beslag en verspreid de jam met het puntje een mes. Je hoeft niet als en gek te gaan roeren, maar subtiel verdelen. Bak de cake in 25 minuten gaar en haal hem uit de oven. Als de cake is afgekoeld giet je de glazuur over de cake en strooi hier lekker veel granaatappelpitjes over heen.
Nieuwe fotografiestijl
De foto zijn in deze blog anders dan je van me gewend bent. Deze foto’s heb ik gemaakt met mijn andere camera (Fuji X100F). De sobere sfeer vind ik prachtig en natuurlijk. Al eerder zag je in mijn blogs dat mijn foto’s wat een andere uitstraling krijgen. Ik merk dat het hele lichte en kleurrijke wat op de achtergrond verdwijnt. Ook in huis worden de kleuren wat zachter en meer naturel. Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze sfeer als ik.
Misschien vind je deze recepten ook wel lekker om te maken
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
2 Comments
Alet
26 december 2017 at 21:08Nu je het zegt….
Heb even terug gebladerd op je blog en inderdaad, het valt me nu pas op!
Ook deze foto’s zijn prachtig en komen meer overeen met de tijd van het jaar.
Ik zou ook graag een ander fototoestel willen kopen, heb nu een Canon, maar ik zou graag
een kleiner en handbaarder model willen. Gemakkelijker mee te nemen enzo……..
Heb je een tip?
XXX
Wimke Tolsma
27 december 2017 at 11:24Hi Alet,
Dank je wel! Ik heb de FujiX100F en ben hier erg blij mee. Ik gebruikte hem voornamelijk voor buiten, maar binnen is hij ook perfect. Hij is gemakkelijk in gebruik en lekker handzaam. O ja en ziet er ook nog eens prachtig uit 🙂
Dank voor je lieve kaartje!
Wimke