Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes niet gebruikt, maar is misschien wel superlekker. Ik deel hier mijn recept om zelf granola te maken.
Wat lees je in dit blog
(lees het recept hoe sinterklaas granola te maken onder de foto’s)
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Wat heb je nodig om granola te maken
- havermout
- kokosolie
- agavesiroop
- speculaaskruiden
- kruidnootjes
- chocolademunten of -letters
- speculaaskoekjes of -brokken
Hoe maak je granola
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt een flinke eetlepel kokosolie met 2 eetlepels agavesiroop in de magnetron of in een pannetje. Doe 5 grote eetlepels havermoutvlokken in een kom, giet de warme olie met agavesiroop erbij en roer door. Neem 2 theelepels speculaaskruiden en een snuf zout en doe deze bij het mengsel. Meng alles goed door. Doe een vel bakpapier op de ovenschaal en verdeel de havermout over de plaat. Bak in ongeveer 20 minuten, maar je moet er wel even bij blijven.
Laat de granola afkoelen. Hak een hand vol kruidnootjes, speculaaskoekjes en wat chocolademunten grof en meng dit met de afgekoelde granola. Klaar is een perfect sinterklaas ontbijt.
Recept Granola
Lees je me weten wat je van dit recept om granola te maken vond?
Brabantia – Love To Give
Deze blog maakte ik samen met Brabantia. Zag je de prachtige voorraadbussen en prullenbak? Deze komen uit de Love to Give brochure. De voorraadbussen zijn zo superhandig en sluiten de bussen goed af. Met de duidelijke markeringen op de maatbeker kun je precies de juiste porties rijst, pasta’s, couscous per persoon afmeten. En voor elke verkochte voorraadbus doneert Brabantia aan The Hunger Project. Dat geeft toch ook nog een goed gevoel!
De Bo Touch Bin stond al hoog op mij wensenlijstje. Een prullenbak die het ook nog eens hartstikke goed doet naast mijn Smeg :). Ik heb de prullenbak met twee binnenemmers, een kleintje voor het groen-afval en en een grotere voor het overige. Mocht je echt een nuttig cadeau voor sinterklaas/ kerst vragen, is dit een dikke tip.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs:
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
1 Comment
Alet
30 november 2017 at 09:41Die Granola ziet er lekker uit.
Oudste vond hier jaren geleden ook de verstopte Kerstkado’s, we kunnen er nu samen nog
heerlijk om lachen.