Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een ware uiting van liefde en waardering. In dit blog lees je het recept kokosmakronen.
Kokosmakronen: een eenvoudig recept voor een lekkere traktatie
Wat maakt onze kokosmakronen zo bijzonder? Ze zijn zoet en knapperig aan de buitenkant, zacht en sappig aan de binnenkant, met een vleugje zuurheid van de frambozen. Dit contrast van smaken maakt ze heel erg lekker. En het beste deel? Het maken van deze kokosmakronen is zo simpel dat iedereen het kan!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto)
Wat heb je nodig voor ongeveer 14 flinke kokosmakronen
- 200 gram geraspte kokos
- 200 ml gecondenseerde melk
- 2 eiwit
- 2 handjes frambozen (diepvries mag ook)
Hoe maak je overheerlijke kokosmakronen thuis: een eenvoudig stap-voor-stap recept
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 eieren, splits deze en klop het eiwit tot schuim. Ondertussen spatel je de kokosrasp (tip: haal het bij de toko) door de gecondenseerde melk. Vervolgens spatel je het opgeklopte eiwit erdoor. Als laatste verkruimel je met je vingers de frambozen en voeg je deze toe aan het beslag. Spatel alles voorzichtig door elkaar. Maak gelijke bollen met je handen of gebruik een ijslepel en leg deze op de bakplaat. Zorg voor wat ruimte tussen de bollen zodat ze kunnen uitlopen. Druk de bollen iets plat. Bak de kokosmakronen in 15 minuten tot ze lichtbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Tip: ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn!
Lees ook: Ontdek heerlijke en gezonde recepten om je gasten te verwennen of van te genieten. Laat je inspireren en ga aan de slag in de keuken.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Ja, je kunt dit recept ook maken zonder frambozen. Je kunt het dan gewoon maken als kokosmakronen zonder de frambozen toe te voegen.
Ja, je kunt ook ander fruit gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen, aardbeien of bramen.
Ja, je kunt de kokosmakronen bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur gedurende 3-4 dagen.
Ontdek het traditionele recept voor boterkoek dat de rijke smaak en de textuur van deze Nederlandse favoriet tot leven brengt. Voor degenen die graag iets unieks willen maken, probeer dan de onweerstaanbare koekjes met amandelschaafsel. Deze koekjes, rijkelijk bestrooid met dun geschaafde amandelen, bieden een verfijnde twist aan je gewone bakervaring.
Hangstoel in de tuin
De hangstoel kwam net op tijd, of misschien net te laat. Op de laatste mooie zomerse dag (vorige week donderdag) van juni, kwam de witte hangstoel binnen. Na weken…
Recept sodabrood. Supersnel een heerlijk vers brood op tafel.
Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Met dit recept voor sodabrood kun je een heerlijk knapperig brood maken dat nauwelijks inspanning vergt….
Rabarberlimonade met aardbei
Op warme dagen als deze moet je goed drinken. Ik merk het eind van de middag meteen als ik te weinig water heb gehad, ik krijg vrij snel…
Pasen met brioche en eieren
Dit jaar vieren we Pasen wat anders. Zonder versierde paastakken, paasknutsels en paasoutfit, ik had er even geen zin in en geen tijd voor. Ik wilde gewoon, lekker rustig…
Panbrood maken met pindakaas zeezout karamel
Zelf een panbrood bakken? ik ga je in dit blog uitleggen hoe je dit moet doen! Maar eerst…. pindakaasfans opgelet! Hoe klinkt pindakaas met zeezout karamel of met…
Recept carrotcake met een frisse topping met citroen.
Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping: 200 gram zelfrijzend bakmeel2 theelepels speculaaskruiden200 gram bruine basterdsuiker1 theelepel bakpoeder3 eierensnuf zout2 winterpenen (ongeveer 400…
Koekjes met amandelschaafsel
Inmiddels is de zaterdag onze bakdag geworden. Rustig aan opstarten in joggingbroek en even niet turend op het scherm. De handen uit de mouwen en kneden op zaterdag….
Pizzetta’s van Jet
Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast…
Vitamine c boost nodig?
Is het tijd voor een vitamine-c boost? Maak dan eens een limonade vol vitamines. Ik kreeg de tip om thee te maken van een schijfje citroen, een paar…
Zelf verse pasta maken? Easy!
Toen ik even op mezelf woonde kocht ik zakken pasta van 35 cent. Zo goedkoop mogelijk, want als student gaf ik mijn geld liever uit aan andere dingen….
Kersttulband
Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken….
Recept brownietaart
Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op…
1 Comment
Transaction 53 148 $. Withdrаw => https://telegra.ph/BTC-Transaction--954198-03-14?hs=86fdfe01f9d91b72bc3d95a3e75bcb54&
12 april 2024 at 08:43ib2nbx