Door de staking in het onderwijs waren de kinderen afgelopen vrijdag vrij. Een extra lang weekend. Echt een cadeautje. Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere keer pannenkoeken of zoals vandaag lunchpizza’s met naanbrood als basis. Wij ging aan de slag om een naanbrood pizza te maken.
Wat lees je in dit blog?
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Mijn favoriete makkelijk te maken recepten? Die heb ik zeker! Bij ons zijn de Citroen maanzaad scones met romige lemoncurd een blijvertje maar ook de dadelnotentaart is eentje welke bij ons vaak op het menu staat. Zijn we toe aan een toetje dan maken we vaak citroen sorbetijs, super makkelijk om te maken en je hebt niet eens een ijsmachine nodig.
Naanbrood pizza’s: De voorbereiding
We beginnen bij de boodschappen. Om te voorkomen dat we alleen pizza’s eten met mozzarella en tomaat, ga ik mee en gooi wat gorgonzola, walnoten, peer en een zak rucola in de boodschappenkar.
Wat heb je nodig voor de naanbroodpizza’s (4 personen)
- 4 naanbroden
- 200 ml passata (gezeefde tomaten)
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels oregano
- Bol mozzarella
- Tomaten
- Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel: paprika, rode ui, aubergine, peer, gorgonzola, tonijn, ansjovis, rucola …
Lees ook: Ik deel hier een eenvoudig recept voor panpizza’s, ideaal als lunch of als je even lekker makkelijk wilt koken.
Bereiding pizza’s van naanbrood
Het is erg simpel om de pizza’s van naanbrood te maken. Perfect om kinderen te laten maken. Mijn favoriet is peer, walnoot, rode ui en gorgonzola. Ook lekker is rode ui met tonijn en mozzarella.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng in een kom de passata met de geperste knoflook en de oregano.
- Leg de broden op een bakplaat met bakpapier en verdeel een paar flinke lepels passata over het brood.
- Beleg de naanbroden met ingrediënten die je lekker vindt
- De kinderen deden mozzarella met tomaatjes op de pizza
- Breng op smaak met verse basilicum, peper, zout en wat druppels olijfolie.
- Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
- Maak af met wat rucola
(lees verder onder de foto’s)
Lees meer: Nog meer heerlijke recepten vind je hier
Hoe ziet jou perfecte naanbrood pizza eruit?
Heb je zelf ook weleens een pizza van naanbrood gemaakt? Welke ingrediënten vind jij er dan lekker om op te doen?
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
60 zelfmakers en recepten
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
€ 17,95 en gratis verzending!
Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
No Comments