Recepten

Recept naked cake

Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er zo blij mee, de warmte is heerlijk. Saar heeft inmiddels ook een nieuwe favoriete plek in de kamer. Dit weekend beloofd onstuimig te worden, dus je kunt mij vinden bij de houtkachel met taart! In dit blog deel ik een recept voor een heerlijke naked cake.

Naked cake

Als je op zoek bent naar een indrukwekkende taart die niet te veel gedoe vereist, dan is een naked cake de perfecte optie. Dit type taart heeft namelijk geen laagje fondant of botercrème aan de buitenkant, waardoor het er natuurlijk en ongepolijst uitziet. Maar dat betekent niet dat de smaak niet heerlijk kan zijn! Met dit recept kun je een overheerlijke naked cake maken die er prachtig uitziet en net zo lekker smaakt.

Recept naked cake

Vandaag dook ik even de keuken in voor een naked cake. Die stond al even op mijn lijst om te maken. Ik had een beetje hulp van Dr. Oetker en Dille & Kamille 🙂

(lees verder onder de foto’s)

Recept naked cake
Recept naked cake

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

Recept naked cake
Recept naked cake

Nog even over de taart. Ik zal delen hoe ik mijn eenvoudige versie maakte.

Wat heb je nodig voor een Naked cake

  • Oetker biscuit beslag
  • 5 eieren
  • 50 ml water
  • 2 bakjes roomkaas (Philadelphia)
  • 60 g witte chocolade
  • rasp van 2 citroenen
  • 100 g poedersuiker
  • 150 g roomboter

We gaan aan de slag

  1. Maak het beslag voor de biscuitcake volgens het pak.

    Meet / weeg de inhoud en deel door drie. Want je maakt een drie lagen cake. Bak elke laag in 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

  2. Meng de boter (op kamertemperatuur) met de poedersuiker en smelt de chocolade au bain marie.

    Doe alle ingredienten (gesmolten boter, poedersuiker, gesmolten chocolade en roomkaas) in een kom en mix alles door elkaar. Zet de botercrème een uur in de koelkast om af te koelen.

  3. Leg de eerst cakelaag op een bord of taartplateau, smeer er een royale laag botercrème op en leg er de tweede cakelaag op.

    Bestrijk opnieuw met de botercréme en herhaal dit ook voor de derde cake.

  4. Bestrijk de randen ook met de botercréme.

    Dit hoeft niet heel netjes, dat geeft het mooiste ‘naked’ resultaat. Maak af met wat citroenschaafsel en een takje eucalyptus (mag ook wat anders zijn :)).

Ik wens je een fijn weekend! Met taart 🙂

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Nog meer lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan

No Comments

    Leave a Reply