Recepten

Panpizza’s maken in groene duurzame pannen

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even lekker makkelijk wilt koken zo na de feestdagen of fijn comfortfood voor op de bank ;). Onderaan de blog vind je het recept van de panpizza’s.

(lees verder onder de foto’s)

Recept panpizza - www.wimke.nl
Recept panpizza - www.wimke.nl

Greenpan vrij van PFAS-stoffen

De Greenpan-pannen zijn ontwikkeld door twee Vlaamse vrienden: Jan Helskens en Wim De Veirman. Toen ze ontdekten dat traditionele anti-aanbakpannen bij oververhitting giftige stoffen vrijgeven, gingen ze op zoek naar een gezond alternatief. Ze kwamen terecht bij Thermolon, een keramische anti-aanbaklaag zonder schadelijke PFAS stoffen met een afgeleide van zand als basisgrondstof. Ik vind het fijn te weten dat er geen giftige stoffen vrijkomen bij oververhitting. Wij koken op inductie en dan is een pan snel warm. Een echte gezonde pan en nog duurzaam ook. Perfect voor dit recept voor een panpizza!

Duurzame pannen

Deze duurzame pannen mogen op het aanrecht en op tafel gezien worden. Met de houten handvaten en de groenblauwe kleur staan ze mooi in onze witte keuken. Let op: Door het houten handvat kunnen de pannen niet in de vaatwasser, maar even afspoelen met een sopje en je pan is klaar om weer te gebruiken.

Recept panpizza - www.wimke.nl
Recept panpizza - www.wimke.nl
Recept panpizza - www.wimke.nl

Recept panpizza

Wat heb je nodig voor het pizzadeeg voor 4 personen:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml volle yoghurt
  • flinke snuf zout

Wat heb je nodig voor de topping van deze panpizza

  • 1 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • tomatenpassata
  • oregano
  • mozzarella
  • verse pesto
  • cherrytomaatjes
  • basilicumblaadjes

Zo maak je de panpizza

  1. Maak het deeg door het bakmeel te mengen met de yoghurt en zout en goed kneden.

    Je deeg is klaar als het plakkerig is. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Rol een bol deeg uit met een deegroller tot een mooie dunne bodem.

  2. Meng de olijfolie met 1 geraspte teen knoflook, een flinke snuf zout en peper.

    En smeer het deeg in met het oliemengel.

  3. Verwarm de pan tot deze goed heet is.

    Leg je pizzabodem in de pan en bak om en om bruin en knapperig. Zet het vuur wat lager. Tijd om de pizza te beleggen.

  4. Meng 100 ml tomatenpassata met een flinke theelepel oregano en smeer dit op de pizzabodem en beleg met dunne plakjes mozzarella, pakjes cherrytomaten en pesto.

    Verwarm nog even totdat de mozzarella gesmolten is. Doe er nog wat verse basilicum over en klaar!

Eet smakelijk en ik wens je een gezond 2021!

fonQ

Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.

Met 60 zelfmakers en recepten laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

Ik laat je zien dat iedereen creatief is, alles wat je nodig hebt zijn eenvoudige instructies. Wedden dat jij met Smûk ook de meest indrukwekkende dingen maakt.

Nu te koop bij mij voor € 17,95 incl. verzendkosten 

1 2 3 4 5 6

No Comments

    Leave a Reply