Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Met dit recept voor sodabrood kun je een heerlijk knapperig brood maken dat nauwelijks inspanning vergt. Door de toevoeging van soda hoef je geen gist te gebruiken en bespaar je veel rijstijd. Het is net zo lekker als een normaal brood en in dit blog lees je hoe je eenvoudig een sodabrood kunt maken. Probeer het zelf en geniet van een heerlijk, knapperig brood zonder al te veel moeite. In dit blog lees je hoe je zelf snel een sodabrood kunt maken.
Wat lees je in dit blog
(het recept voor een supersnel sodabrood lees je onder de foto’s)
Lees ook: Recept pompoencake
Lees ook: Recept sinaasappelcake met amandelen
Wat heb je nodig om een klein sodabrood te maken
- 250 gram bloem
- 200 ml karnemelk
- snuf zout
- kleine theelepel baking soda
- Als extra opie: zwarte olijven, zongedroogde tomaat, rozijnen, tijm… alles wat jij maar lekker vindt. De variaties zijn eindeloos.
Recept Sodabrood
Benodigde tijd: 40 minuten
- Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op
- Verwarm de over voor op 200 graden
- Doe alle ingredienten, behalve de karnemelk, in een kom en mix met een keukenmachine (of je handen) door elkaar
- Giet voorzichtig de karnemelk erbij en meng totdat je een mooie bal deeg krijg
- Leg de bol deel op de bakplaat en kerf een diep kruis in het deeg
- Strooi nog een beetje bloem over het deeg
- Zet de plaat in de oven en haal er na een half uur uit, klaar is je brood!
Mijn sodabrood tip!
Ik maakte een gewone sodabrood en een brood met zwarte olijven en zongedroogde tomaat. Lekker bij de borrel of tomatensoep of gewoon met een klodder roomboter. Eet smakkelijk!
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer heerlijke recepten!
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
4 Comments
Jo's Daughter
26 juni 2017 at 11:50Dat klinkt ontzettend goed en niet eens zo moeilijk 🙂
Alet
28 juni 2017 at 07:21Ziet er heerlijk uit!
Gertrud
29 juni 2017 at 15:17Niks lekkerder dan eigengebakken brood.. prachtige foto’s, krijg er trek van!
Bettina
10 november 2019 at 14:33Zou je de karnemelk ook kunnen vervangen door yoghurt?