Recepten

Recept sodabrood. Supersnel een heerlijk vers brood op tafel.

Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Met dit recept voor sodabrood kun je een heerlijk knapperig brood maken dat nauwelijks inspanning vergt. Door de toevoeging van soda hoef je geen gist te gebruiken en bespaar je veel rijstijd. Het is net zo lekker als een normaal brood en in dit blog lees je hoe je eenvoudig een sodabrood kunt maken. Probeer het zelf en geniet van een heerlijk, knapperig brood zonder al te veel moeite.

(het recept voor een supersnel sodabrood lees je onder de foto’s)

sodabrood met tomatensoep - wimke
Sodabrood - Resultaat

Lees ook: Recept pompoencake

Sodabrood - op tafel

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimke

Lees ook: Recept sinaasappelcake met amandelen

Tomatensoep - www.wimke.nl

Wat heb je nodig om een klein sodabrood te maken

  • 250 gram bloem
  • 200 ml karnemelk
  • snuf zout
  • kleine theelepel baking soda
  • Als extra opie: zwarte olijven, zongedroogde tomaat, rozijnen, tijm… alles wat jij maar lekker vindt. De variaties zijn eindeloos.

Recept Sodabrood

Benodigde tijd: 40 minuten.

  1. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op

  2. Verwarm de over voor op 200 graden

  3. Doe alle ingredienten, behalve de karnemelk, in een kom en mix met een keukenmachine (of je handen) door elkaar

  4. Giet voorzichtig de karnemelk erbij en meng totdat je een mooie bal deeg krijg

  5. Leg de bol deel op de bakplaat en kerf een diep kruis in het deeg

  6. Strooi nog een beetje bloem over het deeg

  7. Zet de plaat in de oven en haal er na een half uur uit, klaar is je brood!

Mijn sodabrood tip!

Ik maakte een gewone sodabrood en een brood met zwarte olijven en zongedroogde tomaat. Lekker bij de borrel of tomatensoep of gewoon met een klodder roomboter. Eet smakkelijk!

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimke

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 17,95 en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Nog meer heerlijke recepten!

4 Comments

  • Reply
    Jo's Daughter
    26 juni 2017 at 11:50

    Dat klinkt ontzettend goed en niet eens zo moeilijk 🙂

  • Reply
    Alet
    28 juni 2017 at 07:21

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Gertrud
    29 juni 2017 at 15:17

    Niks lekkerder dan eigengebakken brood.. prachtige foto’s, krijg er trek van!

  • Reply
    Bettina
    10 november 2019 at 14:33

    Zou je de karnemelk ook kunnen vervangen door yoghurt?

Leave a Reply