Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes.
Boterzacht
Minimaal 4 uren heeft mijn stoofpotje staan pruttelen en nog steeds krijg ik het vlees niet zo boterzacht zoals mijn moeder dat altijd krijgt, zo zacht dat het van mijn vork afvalt. Maar bij dit stoofpot recept is het wel gelukt! En ik ga hem nog een keer maken en dan probeer ik het met een vettere vleessoort bijvoorbeeld sukadelappen van de scharrelslager. In deze blog deel ik mijn recept stoofpot met je.
Wat lees je in dit blog
(lees het recept van de stoofpot met abrikozen en bier onder de foto’s)
Lees ook: Nog meer heerlijke recepten vind je hier
De ingrediënten voor een stoofpot met abrikozen en bier
- 500 gram stoofvlees (sucadelappen, runderlappen)
- 2 uien
- 3 knoflooktenen
- 1 eetlepel boter of olie
- 1 flesje bruin bier
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- eetlepel mosterd
- 400 gram winterpeen
- 250 gram gedroogde abrikozen
Aan de slag met het maken van het stoofpotje
Verwarm de boter of olie in de braadpan. Doe de gesnipperde ui erbij totdat deze glazig wordt. Doe dan het vlees, knoflook, laurier en kruidnagel erbij. Als het vlees mooi bruin wordt doe je de mosterd, tomatenpuree en bier erbij. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het minimaal 4 uur stoven. Doe na 3 uur de winterpeen (grof gesneden) en abrikozen erbij. Roer tijdens het stoven het vlees af en toe om. Let erop dat er wel genoeg vocht in de pan blijft. Giet er anders een beetje heet water bij. Aan een gezellig gedekte tafel smaakt de stoofpot nog lekkerder! Ik gebruikte mijn servies welke ik met kerst uit de kast haal en maakte het stoofpotje in de prachtige braadpan van Iittala. Deze pan mag gewoon op tafel staan :).
fonQ
Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoenpannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Recept shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Wat lees je in dit blogGreenpan vrij van PFAS-stoffenDuurzame pannenWat heb je nodig voor dit recept panpizza voor 4 personenWat heb je nodig voor de topping van deze…
Recept alcoholvrije glühwein
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
No Comments