Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes.
Boterzacht
Minimaal 4 uren heeft mijn stoofpotje staan pruttelen en nog steeds krijg ik het vlees niet zo boterzacht zoals mijn moeder dat altijd krijgt, zo zacht dat het van mijn vork afvalt. Maar bij dit stoofpot recept is het wel gelukt! En ik ga hem nog een keer maken en dan probeer ik het met een vettere vleessoort bijvoorbeeld sukadelappen van de scharrelslager. In deze blog deel ik mijn recept stoofpot met je.
Wat lees je in dit blog
(lees het recept van de stoofpot met abrikozen en bier onder de foto’s)
Lees ook: Nog meer heerlijke recepten vind je hier
De ingrediënten voor een stoofpot met abrikozen en bier
- 500 gram stoofvlees (sucadelappen, runderlappen)
- 2 uien
- 3 knoflooktenen
- 1 eetlepel boter of olie
- 1 flesje bruin bier
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- eetlepel mosterd
- 400 gram winterpeen
- 250 gram gedroogde abrikozen
Aan de slag met het maken van het stoofpotje
Verwarm de boter of olie in de braadpan. Doe de gesnipperde ui erbij totdat deze glazig wordt. Doe dan het vlees, knoflook, laurier en kruidnagel erbij. Als het vlees mooi bruin wordt doe je de mosterd, tomatenpuree en bier erbij. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het minimaal 4 uur stoven. Doe na 3 uur de winterpeen (grof gesneden) en abrikozen erbij. Roer tijdens het stoven het vlees af en toe om. Let erop dat er wel genoeg vocht in de pan blijft. Giet er anders een beetje heet water bij. Aan een gezellig gedekte tafel smaakt de stoofpot nog lekkerder! Ik gebruikte mijn servies welke ik met kerst uit de kast haal en maakte het stoofpotje in de prachtige braadpan van Iittala. Deze pan mag gewoon op tafel staan :).
fonQ
Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Geniet van alcoholvrije glühwein met dit recept
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
No Comments