Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes.
Boterzacht
Minimaal 4 uren heeft mijn stoofpotje staan pruttelen en nog steeds krijg ik het vlees niet zo boterzacht zoals mijn moeder dat altijd krijgt, zo zacht dat het van mijn vork afvalt. Maar bij dit stoofpot recept is het wel gelukt! En ik ga hem nog een keer maken en dan probeer ik het met een vettere vleessoort bijvoorbeeld sukadelappen van de scharrelslager. In deze blog deel ik mijn recept stoofpot met je.
Wat lees je in dit blog
(lees het recept van de stoofpot met abrikozen en bier onder de foto’s)
Lees ook: Nog meer heerlijke recepten vind je hier
De ingrediënten voor een stoofpot met abrikozen en bier
- 500 gram stoofvlees (sucadelappen, runderlappen)
- 2 uien
- 3 knoflooktenen
- 1 eetlepel boter of olie
- 1 flesje bruin bier
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- eetlepel mosterd
- 400 gram winterpeen
- 250 gram gedroogde abrikozen
Aan de slag met het maken van het stoofpotje
Verwarm de boter of olie in de braadpan. Doe de gesnipperde ui erbij totdat deze glazig wordt. Doe dan het vlees, knoflook, laurier en kruidnagel erbij. Als het vlees mooi bruin wordt doe je de mosterd, tomatenpuree en bier erbij. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het minimaal 4 uur stoven. Doe na 3 uur de winterpeen (grof gesneden) en abrikozen erbij. Roer tijdens het stoven het vlees af en toe om. Let erop dat er wel genoeg vocht in de pan blijft. Giet er anders een beetje heet water bij. Aan een gezellig gedekte tafel smaakt de stoofpot nog lekkerder! Ik gebruikte mijn servies welke ik met kerst uit de kast haal en maakte het stoofpotje in de prachtige braadpan van Iittala. Deze pan mag gewoon op tafel staan :).
fonQ
Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Maak je eigen Granola in een handomdraai met dit recept
Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes…
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
No Comments