Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken. Zo jammer want ik haalde net mijn eerste eigengemaakte tulband uit de oven en hij was erg erg goed gelukt. Toch heb ik mijn camera erbij gepakt en foto’s van deze kersttulband met cranberry’s en pistachenootjes gemaakt.
Recept tulband
Terug naar de kersttulband. Ik vond het recept bij Foody. Een tulband maken had ik één keer eerder gedaan, maar gebruikte toen een pakje voor tulband mix (oeps). Die tulband was zo droog dat hij vrij snel weggegooid werd. Ik moest het nog een keer proberen en hij is deze keer erg goed gelukt. De toplaag is van witte chocolade met pistachenootjes en cranberry’s. Goddelijke combinatie!
(lees verder onder de foto’s)
Een mooi gedekte tafel
Wij dekken altijd de tafel met een kleed, een placemat is altijd te klein. Zonder kleed vind ik eten zo ongezellig, maar misschien moet ik er nog aan wennen. Vroeger aten wij ook altijd met een kleed op tafel. Mijn moeder had speciale voor de zomer en de winter. Heel gezellig vond ik het dan als het winterkleed dan op tafel kwam. Bij Mister Design vond ik dit frisse tafelkleed. Ik ga hem gebruiken tijdens de kerstdagen. Ik vind de helder blauwe kleur heel gaaf en past perfect bij mijn poster van Lisa Grue. Het tafelkleed is de Splash van Ferm Living en ontworpen door Trine Andersen. Het is lekker groot zodat de meiden hun mond er aan af kunnen vegen. Dit afvegen is een rare gewoonte…welke erin geslopen is. Ik zet hem bij de goede voornemens, zonde als we pasta of tomatensoep eten.
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments