Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken. Zo jammer want ik haalde net mijn eerste eigengemaakte tulband uit de oven en hij was erg erg goed gelukt. Toch heb ik mijn camera erbij gepakt en foto’s van deze kersttulband met cranberry’s en pistachenootjes gemaakt.
Recept tulband
Terug naar de kersttulband. Ik vond het recept bij Foody. Een tulband maken had ik één keer eerder gedaan, maar gebruikte toen een pakje voor tulband mix (oeps). Die tulband was zo droog dat hij vrij snel weggegooid werd. Ik moest het nog een keer proberen en hij is deze keer erg goed gelukt. De toplaag is van witte chocolade met pistachenootjes en cranberry’s. Goddelijke combinatie!
(lees verder onder de foto’s)
Een mooi gedekte tafel
Wij dekken altijd de tafel met een kleed, een placemat is altijd te klein. Zonder kleed vind ik eten zo ongezellig, maar misschien moet ik er nog aan wennen. Vroeger aten wij ook altijd met een kleed op tafel. Mijn moeder had speciale voor de zomer en de winter. Heel gezellig vond ik het dan als het winterkleed dan op tafel kwam. Bij Mister Design vond ik dit frisse tafelkleed. Ik ga hem gebruiken tijdens de kerstdagen. Ik vind de helder blauwe kleur heel gaaf en past perfect bij mijn poster van Lisa Grue. Het tafelkleed is de Splash van Ferm Living en ontworpen door Trine Andersen. Het is lekker groot zodat de meiden hun mond er aan af kunnen vegen. Dit afvegen is een rare gewoonte…welke erin geslopen is. Ik zet hem bij de goede voornemens, zonde als we pasta of tomatensoep eten.
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Maak je eigen Granola in een handomdraai met dit recept
Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes…
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments