Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met de BRYCK-banken. Gevalletje liefde op het eerste gezicht. Ik zocht een mooie set bij haar uit, een 3 persoons loungebank met een hocker in een mooie subtiele ecogrijze kleur. Perfect voor in onze veranda voor lange avonden bij de houtkachel. Toen ik voor de woonbeurs mijn inventaris (inclusief bank) nodig had, had ik al snel een alternatief gevonden. De afgelopen twee weken stond de loungebank, mèt hocker bij ons binnen. Fijn als een bank voor de tuin zich aanpast aan de ruimte. Niemand die het is opgevallen dat wij een tuinbank in de kamer hadden staan. En om er extra van te genieten maakten we een worteltaart met een royale frostinglaag.
Wat lees je in dit blog?
(het recept voor de worteltaart lees je onder de foto’s)
Lees ook: Nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten vind je op deze pagina.
Omdat de lampen, lijsten en overige woonaccessoires een tijdelijk onderkomen hadden op de woonbeurs moest ik even improviseren om het wat gezellig in huis te maken. De BRYCK-loungebank heeft weinig op opsmuk nodig, met een paar katoenen slingers en een kaarsje is het al snel gezellig en helemaal met een worteltaart. Het recept van deze fantastische worteltaart ga ik natuurlijk met jullie delen.
Recept voor de allerlekkerste worteltaart (met royale frostinglaag)
Deze ingrediënten heb je nodig om de worteltaart te maken
- 250 gram wortel
- 4 eieren
- 350 ml zonnebloemolie
- 200 gram basterdsuiker (bruin of donkerbruin)
- 1 tl zout
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels koek/speculaaskruiden
Welke ingrediënten heb je nodig voor de frostinglaag
- 200 gram poedersuiker
- 1 bakje philadelpia roomkaas (naturel)
- 100 gram walnoten
Zo maak je de worteltaart
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een taartvorm in met bakspray (20 doorsnede) of boter. Begin met het raspen van de wortels. Klop de eieren, olie en suiker tot een glad mengsel. Meng het meel, bakpoeder, zout, kaneel en speculaaskruiden door elkaar en voeg het langzaam bij het eiermengsel. Roer met een lepel of spatel de geraspte wortel door het mengsel en giet het rustig in de taartvorm. Bak de taart in 60-75 minuten gaar. Check met een lange satéprikker of de binnenkant droog is. Haal de worteltaart uit de oven en laat deze 10 minuten op een rooster afkoelen. Haal de vorm los en laat de taart helemaal afkoelen op het rooster.
We gaan aan de slag met het maken van de frosting
Meng de roomkaas met een spatel langzaam met de (gezeefde) poedersuiker. Roer rustig tot je een mooi glad mengsel hebt. Verdeel alles over de afgekoelde worteltaart. Strooi rijkelijk de grof gehakte walnoten over de worteltaart, en ik durf te wedden dat dit de lekkerste worteltaart is die je ooit hebt gegeten!
BRYCK heeft naast loungebanken ook fantastische bijzettafels, stoelen en verschillende woonaccessoires. Fijn aan de spullen van BRYCK is dat je alles zowel binnen als buiten neer kunt zetten. Kijk vooral even op de prachtige website. Deze blogpost schreef ik in samenwerking met BRYCK.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoenpannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Recept shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Wat lees je in dit blogGreenpan vrij van PFAS-stoffenDuurzame pannenWat heb je nodig voor dit recept panpizza voor 4 personenWat heb je nodig voor de topping van deze…
Recept alcoholvrije glühwein
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
2 Comments
Alet
18 oktober 2018 at 06:46Die bank is ook bijna ‘te’ mooi gewoon om buiten te laten staan 🙂
Je worteltaart ziet er heerlijk uit.
In onze Riceteria in Orchies maak ik alle weken meerdere carrot cakes.
Ze gaan als warme broodjes over de toonbank 😉
X
Eline Schreurs
19 oktober 2018 at 14:38Wat een superleuke bank! Echt heel mooi :).
De worteltaart ziet er ook verukkelijk uit!
Groetjes,
Eline van Sukhi.nl