Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met de BRYCK-banken. Gevalletje liefde op het eerste gezicht. Ik zocht een mooie set bij haar uit, een 3 persoons loungebank met een hocker in een mooie subtiele ecogrijze kleur. Perfect voor in onze veranda voor lange avonden bij de houtkachel. Toen ik voor de woonbeurs mijn inventaris (inclusief bank) nodig had, had ik al snel een alternatief gevonden. De afgelopen twee weken stond de loungebank, mèt hocker bij ons binnen. Fijn als een bank voor de tuin zich aanpast aan de ruimte. Niemand die het is opgevallen dat wij een tuinbank in de kamer hadden staan. En om er extra van te genieten maakten we een worteltaart met een royale frostinglaag.
Wat lees je in dit blog?
(het recept voor de worteltaart lees je onder de foto’s)
Lees ook: Nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten vind je op deze pagina.
Omdat de lampen, lijsten en overige woonaccessoires een tijdelijk onderkomen hadden op de woonbeurs moest ik even improviseren om het wat gezellig in huis te maken. De BRYCK-loungebank heeft weinig op opsmuk nodig, met een paar katoenen slingers en een kaarsje is het al snel gezellig en helemaal met een worteltaart. Het recept van deze fantastische worteltaart ga ik natuurlijk met jullie delen.
Recept voor de allerlekkerste worteltaart (met royale frostinglaag)
Deze ingrediënten heb je nodig om de worteltaart te maken
- 250 gram wortel
- 4 eieren
- 350 ml zonnebloemolie
- 200 gram basterdsuiker (bruin of donkerbruin)
- 1 tl zout
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels koek/speculaaskruiden
Welke ingrediënten heb je nodig voor de frostinglaag
- 200 gram poedersuiker
- 1 bakje philadelpia roomkaas (naturel)
- 100 gram walnoten
Zo maak je de worteltaart
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een taartvorm in met bakspray (20 doorsnede) of boter. Begin met het raspen van de wortels. Klop de eieren, olie en suiker tot een glad mengsel. Meng het meel, bakpoeder, zout, kaneel en speculaaskruiden door elkaar en voeg het langzaam bij het eiermengsel. Roer met een lepel of spatel de geraspte wortel door het mengsel en giet het rustig in de taartvorm. Bak de taart in 60-75 minuten gaar. Check met een lange satéprikker of de binnenkant droog is. Haal de worteltaart uit de oven en laat deze 10 minuten op een rooster afkoelen. Haal de vorm los en laat de taart helemaal afkoelen op het rooster.
We gaan aan de slag met het maken van de frosting
Meng de roomkaas met een spatel langzaam met de (gezeefde) poedersuiker. Roer rustig tot je een mooi glad mengsel hebt. Verdeel alles over de afgekoelde worteltaart. Strooi rijkelijk de grof gehakte walnoten over de worteltaart, en ik durf te wedden dat dit de lekkerste worteltaart is die je ooit hebt gegeten!
BRYCK heeft naast loungebanken ook fantastische bijzettafels, stoelen en verschillende woonaccessoires. Fijn aan de spullen van BRYCK is dat je alles zowel binnen als buiten neer kunt zetten. Kijk vooral even op de prachtige website. Deze blogpost schreef ik in samenwerking met BRYCK.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
2 Comments
Alet
18 oktober 2018 at 06:46Die bank is ook bijna ‘te’ mooi gewoon om buiten te laten staan 🙂
Je worteltaart ziet er heerlijk uit.
In onze Riceteria in Orchies maak ik alle weken meerdere carrot cakes.
Ze gaan als warme broodjes over de toonbank 😉
X
Eline Schreurs
19 oktober 2018 at 14:38Wat een superleuke bank! Echt heel mooi :).
De worteltaart ziet er ook verukkelijk uit!
Groetjes,
Eline van Sukhi.nl