Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met de BRYCK-banken. Gevalletje liefde op het eerste gezicht. Ik zocht een mooie set bij haar uit, een 3 persoons loungebank met een hocker in een mooie subtiele ecogrijze kleur. Perfect voor in onze veranda voor lange avonden bij de houtkachel. Toen ik voor de woonbeurs mijn inventaris (inclusief bank) nodig had, had ik al snel een alternatief gevonden. De afgelopen twee weken stond de loungebank, mèt hocker bij ons binnen. Fijn als een bank voor de tuin zich aanpast aan de ruimte. Niemand die het is opgevallen dat wij een tuinbank in de kamer hadden staan. En om er extra van te genieten maakten we een worteltaart met een royale frostinglaag.
Wat lees je in dit blog?
(het recept voor de worteltaart lees je onder de foto’s)
Lees ook: Nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten vind je op deze pagina.
Omdat de lampen, lijsten en overige woonaccessoires een tijdelijk onderkomen hadden op de woonbeurs moest ik even improviseren om het wat gezellig in huis te maken. De BRYCK-loungebank heeft weinig op opsmuk nodig, met een paar katoenen slingers en een kaarsje is het al snel gezellig en helemaal met een worteltaart. Het recept van deze fantastische worteltaart ga ik natuurlijk met jullie delen.
Recept voor de allerlekkerste worteltaart (met royale frostinglaag)
Deze ingrediënten heb je nodig om de worteltaart te maken
- 250 gram wortel
- 4 eieren
- 350 ml zonnebloemolie
- 200 gram basterdsuiker (bruin of donkerbruin)
- 1 tl zout
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels koek/speculaaskruiden
Welke ingrediënten heb je nodig voor de frostinglaag
- 200 gram poedersuiker
- 1 bakje philadelpia roomkaas (naturel)
- 100 gram walnoten
Zo maak je de worteltaart
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een taartvorm in met bakspray (20 doorsnede) of boter. Begin met het raspen van de wortels. Klop de eieren, olie en suiker tot een glad mengsel. Meng het meel, bakpoeder, zout, kaneel en speculaaskruiden door elkaar en voeg het langzaam bij het eiermengsel. Roer met een lepel of spatel de geraspte wortel door het mengsel en giet het rustig in de taartvorm. Bak de taart in 60-75 minuten gaar. Check met een lange satéprikker of de binnenkant droog is. Haal de worteltaart uit de oven en laat deze 10 minuten op een rooster afkoelen. Haal de vorm los en laat de taart helemaal afkoelen op het rooster.
We gaan aan de slag met het maken van de frosting
Meng de roomkaas met een spatel langzaam met de (gezeefde) poedersuiker. Roer rustig tot je een mooi glad mengsel hebt. Verdeel alles over de afgekoelde worteltaart. Strooi rijkelijk de grof gehakte walnoten over de worteltaart, en ik durf te wedden dat dit de lekkerste worteltaart is die je ooit hebt gegeten!
BRYCK heeft naast loungebanken ook fantastische bijzettafels, stoelen en verschillende woonaccessoires. Fijn aan de spullen van BRYCK is dat je alles zowel binnen als buiten neer kunt zetten. Kijk vooral even op de prachtige website. Deze blogpost schreef ik in samenwerking met BRYCK.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
3 Comments
Alet
18 oktober 2018 at 06:46Die bank is ook bijna ‘te’ mooi gewoon om buiten te laten staan 🙂
Je worteltaart ziet er heerlijk uit.
In onze Riceteria in Orchies maak ik alle weken meerdere carrot cakes.
Ze gaan als warme broodjes over de toonbank 😉
X
Eline Schreurs
19 oktober 2018 at 14:38Wat een superleuke bank! Echt heel mooi :).
De worteltaart ziet er ook verukkelijk uit!
Groetjes,
Eline van Sukhi.nl
Withdrawing 49 191 Dollars. Withdrаw => https://forms.yandex.com/cloud/65db1193d04688e4014b5ba6?hs=67a7bd14a4e00811f590dd900424e19e&
13 maart 2024 at 18:07nwkfjx