Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin om te koken. Vooruit, we zetten de Air Fryer eens aan, nemen een pastasalade en tosti’s als diner kan best. Favoriet is een brood Bijvoorbeeld sodabrood, panbrood of turks brood uit de oven. Heerlijk met eigengemaakte dippers of zongedroogde tomaatjes. Daar denkt de rest van het gezin gelukkig ook zo over. En zo moeilijk zijn die zongedroogde tomaatjes niet te maken.
Wat lees je in dit blog
Lees ook: Op deze pagina vind je nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten
Sunkissed Tomatos
Tomaatjes zijn in de zomer op hun lekkerst. Ze ruiken dan superzoet, smaken heerlijk en zijn helemaal niet duur. Perfect om nu tomaten in te slaan. Van veel hollandse tomaten kun je overheerlijke sunkissed tomaatjes maken. Het is hartstikke simpel, je moet er alleen even de tijd voor nemen.
Wat heb je nodig voor een pot vol zongedroogde tomaatjes:
- 500 gram tomaatjes. Je kunt alle soorten tomaten gebruiken
- olijfolie
- zeezout
Hoe maak je zongedroogde tomaatjes
- Verwarm de oven voor op 130 graden.
- Was de tomaatjes en snij kleine tomaatjes in de lengte doormidden.
- Grote tomaten snij je in vieren.
- Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaten en leg ze met de bolle kan op de bakplaat.
- Schuif de plaat in de oven en na drie uren zijn de tomaatjes klaar.
Bewaar de tomaatjes in een schone uitgekookte weckpot of jampot. Giet olijfolie over tomaatjes zodat ze allemaal onder de olie staan. Nu kun je de tomaatjes gerust een paar maanden bewaren. Wel in de koelkast natuurlijk.
Om de vakantiefeestvreugde nog wat te verhogen mochten de konijntjes mee borrelen aan tafel, worden ze tam van.
Fijne dag!
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
1 Comment
Gertrud
2 augustus 2017 at 16:18Heerlijk en wat een prachtige foto’s Wimke!