Fries Geluk

Er komt een boek…

SMÛK - Fries Geluk - Wimke Tolsma - www.wimke.nl

Ik maak een boek! Dát is de reden waarom er zo weinig zelfmakers online staan, mijn familie en vrienden een beetje heb verwaarloosd en mijn huis een chaos is. Alles met een mega goede reden. Ik maak een boek over geluk. Fries Geluk dat je zelf makkelijk kunt maken met spullen die je vrijwel altijd in huis hebt. En dat is een flinke klus, maar wat ben ik al trots.

Smûk – Fries Geluk – Zelf Maken

Smûk (voor de niet Friezen dit spreek je uit als smoek), in het Fries betekent dit warm, knus, gezellig en huiselijk, maar is eigenlijk nog meer dan dat. Voor mij is Smûk een vers warm eitje bij het ontbijt van de kippen van mijn vader, uitwaaien op de dijk van Hindeloopen of een stukje oranjekoek bij de koffie. Wat is jullie Fries Geluk

Over de makers

Het boek wordt zo mooi, nog mooier dan ik had durven dromen. Deze week kreeg ik de cover van het boek in de mail, daar kreeg ik toch even kippenvel van. Samen met Uitgeverij Kosmos (dank voor je fantastische idee en support Marieke) en een top team van vormgevers (Jolien Dorgelo en Josselin Bijl, waar ik al een tijd fan van ben), fotograaf (Anne Timmer, tovert met de camera), en zelfs een styliste (Renske van der Ploeg, ik voelde me even Rens Kroes!) maken we een prachtig boek.

Het is dus nog even wachten op Smûk, maar zet je hem alvast op je verlanglijst? In april 2018 ligt het boek in de winkels.

Ik hou jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Smûk!

liefs

Vond je het blog leuk om te lezen? Deel hem gerust 🙂

Andere blogs...

14 Reacties

 • Reageer
  Dita
  2 november 2017 op 08:11

  Wat ontzettend leuk Wimke! Ik zet dit boek zeker op mijn verlanglijstje. Als echte (Indiase)Friese meid vind ik dit natuurlijk helemaal leuk!

 • Reageer
  Karlien
  2 november 2017 op 08:14

  Wat gaaf, Wimke!! Die komt zeker op mijn verlanglijstje! Veel succes!

 • Reageer
  Babette | StudioBabsie
  2 november 2017 op 08:45

  Wauw wat gaaf zeg! En wat een geweldig woord, Smûk de cover ziet er in ieder geval al geweldig uit!

 • Reageer
  Elske
  2 november 2017 op 09:24

  Zo mooi! Heel veel succes en ik reserveer natuurlijk vast een plekje op de plank voor ‘Smûk’! XX

 • Reageer
  Readkapke
  2 november 2017 op 09:48

  Jeetje wat mooi zeg en wat ook een goed idee! Wij Friezen hebben gewoon ons eigen hygge!! Nou zet hem op!

 • Reageer
  Minke de weger
  2 november 2017 op 10:22

  Wat super leuk!!
  Ik ga hem zeker kopen!
  Heel veel succes en plezier met het afmaken van je mooie boek!
  Liefs minke

 • Reageer
  Femke
  2 november 2017 op 11:29

  Wauw Wimke – dit is FANTASTISCH! En wat een prachtige cover ook. Ik wil ‘m zeker hebben!

 • Reageer
  Jeanette Renting
  2 november 2017 op 15:40

  Deze gaat zeker op het lijstje. En wat een prachtige cover. Nu al mooi.

 • Reageer
  Gertrud Prins
  2 november 2017 op 18:17

  Jeee Wimke, wat super zeg. Alle reden om trots te zijn toch. Wat een prachtige cover, dat beloofd wat voor de rest van het boek. Spannend!

 • Reageer
  Angelina
  2 november 2017 op 19:08

  Wat super Wimke en prachtige cover!

 • Reageer
  Rensina Steursma
  3 november 2017 op 11:22

  Wauw geweldig! Deze komt zeker op mijn lijstje.
  Prachtige cover!

 • Reageer
  Storm
  6 november 2017 op 08:17

  Heerlijk woord! Als jij het omschrijft als wandelen op de dijk in Hindeloopen, dan ben ik helemaal mee. Dit was het zaligste dat we deden deze zomer, ik geniet nog na! Ben heel benieuwd naar je boek..ik ben een fan van Friesland!

 • Reageer
  Verie
  8 november 2017 op 10:08

  Geweldig, ik wilde steeds al reageren op je blog, maar bij deze! Ze staat op mijn verlanglijstje! Wat een prachtige cover en de inhoud wordt/is vast fantastische! Geniet ervan!

  Liefs,
  Verie

 • Reageer
  Tessa
  14 november 2017 op 22:09

  Wanneer, wanneer, wanneer? We zijn benieuwd!

 • Laat een reactie achter