Recepten

Supersnel sodabrood

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkeWeet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Een heerlijk knapperig brood welke weinig inspanning nodig heeft. Maar het kan nog eenvoudiger, sodabrood! En net zo lekker. Door de toevoeging van soda, hoef je geen gist te gebruiken en bespaar je veel de rijstijd.

wat heb je nodig voor een klein sodabrood:

  • 250 gram bloem
  • 200 ml karnemelk
  • snuf zout
  • kleine theelepel baking soda
  • opties: zwarte olijven, zongedroogde tomaat, rozijnen, tijm… alles wat jij maar lekker vindt. De variaties zijn eindeloos.

Verwarm de over voor op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
Doe alle ingredienten, behalve de karnemelk, in een kom en mix met een keukenmachine (of je handen) door elkaar. Giet dan voorzichtig de karnemelk erbij en meng totdat je een mooie bal deeg krijg. Leg de bol deel op de bakplaat en kerf een diep kruis in het deeg. Strooi nog een beetje bloem over het deeg. Zet de plaat in de oven en haal er na een half uur uit, klaar is je brood! Ik maakte een gewone en een brood met zwarte olijven en zongedroogde tomaat. Lekker bij de borrel of tomatensoep of gewoon met een klodder roomboter.

Fijne week!

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimke

Vond je het blog leuk om te lezen? Deel hem gerust ๐Ÿ™‚

Andere blogs...

3 Reacties

  • Reageer
    Jo's Daughter
    26 juni 2017 op 11:50

    Dat klinkt ontzettend goed en niet eens zo moeilijk ๐Ÿ™‚

  • Reageer
    Alet
    28 juni 2017 op 07:21

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reageer
    Gertrud
    29 juni 2017 op 15:17

    Niks lekkerder dan eigengebakken brood.. prachtige foto’s, krijg er trek van!

  • Laat een reactie achter