Overzicht recepten

Taart van brood

Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een verjaardag, bruiloft of als je geslaagd bent? Het is toch veel leuker als er bijna elke dag wat te vieren valt. Maar wij hadden dus zin in taart, eentje die niet vier uren moet opstijven in de koelkast of twee uren in de oven. Een lekker-snel-klaar taart van brood.

(lees verder onder de foto’s)

Taart van brood - (c) Wimke.nl

Wat heb je nodig om deze taart van brood te maken:

  • 1 klein Turks brood
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)
  • 3 eetlepels lemoncurd
  • Fruit wat je lekker vindt (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode besjes, passievrucht)
  • Verse munt
  • Poedersuiker

(tekst gaat door onder de foto)

Taart van brood - (c) Wimke.nl
Taart van brood - (c) Wimke.nl

We gaan aan de slag om de taart van brood te maken!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het brood horizontaal door de helft en stop beide helften voor ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer het brood in de oven zit kun je vast met je kinderen aan de slag met het snijden van het fruit. Meng ook het hele bakje mascarpone met de lemoncurd totdat je een gladde massa hebt.

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Smeer op de binnenkant de helft van het mascarpone-lemoncurd mengsel. Leg de bovenkant van het brood op het mengsel en smeer de bolle kant van het brood in met de rest van het mascarpone-mengsel. Nu kan het grote versieren beginnen en de kinderen kunnen hier prima bij helpen. Strooi rijkelijk met het fruit en je hoeft niet precies te werken. Hoe rommeliger hoe beter. Strooi als laats de munt over de taart. knip of scheur de munt in kleine stukjes. Maak de taart helemaal af met poedersuiker. Strooi de suiker erover vlak voordat je de broodtaart serveert. Dan heeft de taart het hoogste wauw-gehalte.

Serveer deze taart ook eens bij het ontbijt, de lunch of gewoon omdat het maandag is. Feest gegarandeerd 🙂

(tekst loopt door onder de foto’s)

Taart van brood - (c) Wimke.nl
Taart van brood - (c) Wimke.nl

In Smûk zijn mijn favoriete zelfmakers en recepten gebundeld.

Aan de hand van 256 pagina’s laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs met heerlijke recepten:

Citroensorbetijs maken

Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Lees meer…

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply