Overzicht recepten

Taartenbakwedstrijd en een Franse Perentaart

Mag ik je taart jureren?

Zondag 6 oktober is de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een markt met fijne streekproducten zoals kaas, wijn, brood, bloemen, seizoensgroenten en nog veel meer. Wij zijn al verschillende keren geweest omdat we de locatie en sfeer zo leuk vinden. De streekmarkt is tijdens de lente en zomer altijd de eerste zondag van de maand op It Flinkeboskje in Hemelum. Omdat deze laatste editie een speciale is, en het is oogstmaand, organiseren ze een taartenbakwedstrijd met appels en peren in de hoofdrol. En ik omdat ik in de jurylid ben, heb ik de eer om alle taarten te mogen proeven. Ook kun je nog een keer aanschuiven bij de aanschuifunch. Wij hebben ook eens aan mogen schuiven en het is echt een aanrader! Omdat we zondag nog geen plannen hebben en we de sfeer op It Flinkeboskje altijd erg plezierig vinden, maken we er een uitje van.

(lees verder onder de foto’s)

Een Franse perentaart

Natuurlijk had ik graag meegedaan met de wedstrijd, maar deze taart heeft het einde van de middag niet gered. Wil jij nog meedoen met de taartenbakwedstrijd? Opgeven kan hier.

Ik had het recept van de site van AH. Mijn variant van de taart zal ik met jullie delen:

Wat heb je nodig voor de Franse perentaart

 • roomboter bladerdeeg, 6 plakjes
 • 3 Conference peren
 • 150 gram amandelspijs
 • 1 ei
 • 1 theelepel kaneel
 • lemoncurd
 • amandelschaafsel

Zo maak je de Franse perentaart

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg en leg ze iets over elkaar in een rechthoek op een bakplaat.

Splits het ei en kneedt het met de amandelspijs en kaneel. Verdeel het spijsmengels over het deeg en vouw de buitenkanten van het deeg 1 cm naar binnen.

Schil de peren, snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij de peer in plakjes en leg ze in de lengte dakpansgewijs op het deeg. Smeer een paar flinke lepels lemoncurd over de peren en smeer de deegranden in met het overgebleven eigeel.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten af. De taart is klaar als de randen mooi bruin kleuren.

Bon appetit, een heerlijke herfststaart op deze druilerige oktoberdag.

Een boek vol met eenvoudige zelfmakers en recepten, je vindt het in Smûk!

Ik laat je zien dat iedereen creatief is, alles wat je nodig hebt zijn eenvoudige instructies. Wedden dat jij met Smûk ook de meest indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

Nog meer heerlijke recepten lees je hier:

Citroensorbetijs maken

Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Lees meer…

1 Comment

 • Reply
  Alet
  6 oktober 2019 at 06:36

  Ja zo eenvoudig en vooral lekker kan het zijn. Fijne zondag daar!

Leave a Reply