Fudge maken

Tijd voor homemade FUDGE! Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en een dikke plak pure chocolade.

(Welke ingrediënten en hoe je de fudge moet maken lees je onder de foto’s)

Fudge maken

Welke ingrediënten heb je nodig voor de fudge?

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • rol Maria biscuits
  • 2 handen vol noten
  • Ongeveer 300 gram chocolade

We gaan aan de slag om de fudge te maken

Doe de melk in een steelpan en laat het langzaam en al roerend ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Doe de stukken chocolade erbij en als alles gesmolten is verkruimel je de koekjes en brokkel je de noten. Doe dit allemaal door het chocolademengsel en stort alles in een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Ik strooide er nog een beetje geraspte kokos overheen. Zet het 2 uren in de koelkast en klaar is deze traktatie! Let op: maak dit klaar als je visite hebt of krijgt, anders ben ik bang dat je de fudge zelf opeet :).

(lees verder onder de foto)

Fudge maken

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

De geschiedenis van fudge

Hoewel fudge als een typisch Engels product bekend staat, is het eigenlijk afkomstig uit Amerika. Het werd daar per toeval ontdekt op een college in Vasser, tijdens een kookles. Het was de bedoeling om toffee te maken, maar de temperatuur van het mengsel was te laag. Het resultaat werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent. Deze mislukte toffee bleek echter heel erg lekker en later werd het bewust gemaakt. Nog steeds is dit product in Amerika razend populair en het wordt er veel gegeten. Later werd het ook door de Engelsen overgenomen en ook in Engeland veelvuldig bereid. Er zijn enkele klassiekers, maar er worden nog steeds nieuwe smaken en smaakcombinaties ontwikkeld. Lees hier meer over de geschiedenis van Fudge.

Het was de bedoeling om toffee te maken, maar de temperatuur van het mengsel was te laag. Het resultaat werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent.

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen. 

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren!

Mijn boek is vanaf nu te koop voor € 19,95 incl. verzendkosten!

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen. 

Nog meer inspiratie nodig? Hier vind je nog meer heerlijke recepten

Naanbrood pizza

Door de staking in het onderwijs waren de kinderen afgelopen vrijdag vrij. Een extra lang weekend. Echt een cadeautje. Omdat ik de meiden langzaamaan wil…
Lees meer…

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply