Fudge maken

Tijd voor homemade FUDGE! Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en een dikke plak pure chocolade.

Fudge maken

Wat heb je nodig om zelf fudge te maken

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • rol Maria biscuits
  • 2 handen vol noten
  • Ongeveer 300 gram chocolade

Doe de melk in een steelpan en laat het langzaam en al roerend ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Doe de stukken chocolade erbij en als alles gesmolten is verkruimel je de koekjes en brokkel je de noten. Doe dit allemaal door het chocolademengsel en stort alles in een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Ik strooide er nog een beetje geraspte kokos overheen. Zet het 2 uren in de koelkast en klaar is deze traktatie! Let op: maak dit klaar als je visite hebt of krijgt, anders ben ik bang dat je de fudge zelf opeet :).

Fudge maken

De geschiedenis van fudge

Hoewel fudge als een typisch Engels product bekend staat, is het eigenlijk afkomstig uit Amerika. Het werd daar per toeval ontdekt op een college in Vasser, tijdens een kookles. Het was de bedoeling om toffee te maken, maar de temperatuur van het mengsel was te laag. Het resultaat werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent. Deze mislukte toffee bleek echter heel erg lekker en later werd het bewust gemaakt. Nog steeds is dit product in Amerika razend populair en het wordt er veel gegeten. Later werd het ook door de Engelsen overgenomen en ook in Engeland veelvuldig bereid. Er zijn enkele klassiekers, maar er worden nog steeds nieuwe smaken en smaakcombinaties ontwikkeld. Lees hier meer over de geschiedenis van Fudge.

Nog meer inspiratie nodig? Hier vind je nog meer heerlijke recepten

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Nu tijdelijk geen € 24,99 maar € 20,- (incl. verzendkosten)

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

Andere blogs...

Geen reacties

Laat een reactie achter