Recepten

Fudge maken

Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en een dikke plak pure chocolade de basis om een heerlijke fudge te maken.

(Welke ingrediënten en hoe je de fudge moet maken lees je onder de foto’s)

Fudge maken

Welke ingrediënten heb je nodig om fudge te maken?

 • 1 blik gecondenseerde melk
 • rol Maria biscuits
 • 2 handen vol noten
 • Ongeveer 300 gram chocolade

We gaan aan de slag om de fudge te maken

Benodigde tijd: 2 uren.

 1. Doe de melk in een steelpan en laat het langzaam en al roerend ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

 2. Leg je de stukken chocolade erbij en als alles gesmolten is verkruimel je de koekjes en brokkel je de noten.

 3. Wanneer dit klaar is doe je dit allemaal door het chocolademengsel en stort alles in een met bakpapier bekleedde ovenschaal.

 4. Ik strooi er altijd er nog een beetje geraspte kokos overheen.

 5. Zet het 2 uren in de koelkast en klaar is deze traktatie!

(lees verder onder de foto)

Fudge maken

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

De geschiedenis van fudge

Fudge staat bekend als een typisch Engels product maar, is eigenlijk afkomstig uit Amerika. Het werd daar per toeval ontdekt op een college in Vasser, tijdens een kookles. Eerst was het de bedoeling om toffee te maken, maar de temperatuur van het mengsel was te laag. Het resultaat werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent. De toffee mislukte maar bleek echter heel erg lekker en later werd het bewust gemaakt. Nog steeds is dit product in Amerika razend populair en het wordt er veel gegeten. Later werd het ook door de Engelsen overgenomen en ook in Engeland veelvuldig bereid. Er zijn enkele klassiekers, maar er worden nog steeds nieuwe smaken en smaakcombinaties ontwikkeld. Lees hier meer over de geschiedenis van Fudge.

Het was de bedoeling om toffee te maken, maar de temperatuur van het mengsel was te laag. Het resultaat werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent.

In mijn boek Smûk zijn mijn 60 favoriete zelfmakers en recepten gebundeld.

Ik laat aan de hand van 256 pagina’s zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

Nog meer inspiratie nodig? Hier vind je nog meer heerlijke recepten

Citroensorbetijs maken

Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Lees meer…

Naanbrood pizza

Door de staking in het onderwijs waren de kinderen afgelopen vrijdag vrij. Een extra lang weekend. Echt een cadeautje. Omdat ik de meiden langzaamaan wil…
Lees meer…

Nog meer fudge recepten vind je hier:

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply