Overzicht recepten

Stoofpot maken met abrikozen en bier

Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Minimaal 4 uren heeft mijn stoofpotje staan pruttelen en nog steeds krijg ik het vlees niet zo boterzacht zoals mijn moeder dat altijd krijgt, zo zacht dat het van mijn vork afvalt. Maar bij dit herfststoofpotje is het wel gelukt! En ik ga hem nog een keer maken en dan probeer ik het met een vettere vleessoort bijvoorbeeld sukadelappen van de scharrelslager.

(lees het recept van de stoofpot met abrikozen en bier onder de foto’s)

herfststoofpotje in een Iittalapan met abrikozen en bier - wimke.nl
herfststoofpotje in een Iittalapan met abrikozen en bier - wimke.nl
herfststoofpotje in een Iittalapan met abrikozen en bier - wimke.nl

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

herfststoofpotje in een Iittalapan met abrikozen en bier - wimke.nl

De ingrediënten voor een stoofpot met abrikozen en bier

  • 500 gram stoofvlees (sucadelappen, runderlappen)
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel boter of olie
  • 1 flesje bruin bier
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • eetlepel mosterd
  • 400 gram winterpeen
  • 250 gram gedroogde abrikozen

We gaan aan de slag!

Verwarm de boter of olie in de braadpan. Doe de gesnipperde ui erbij totdat deze glazig wordt. Doe dan het vlees, knoflook, laurier en kruidnagel erbij. Als het vlees mooi bruin wordt doe je de mosterd, tomatenpuree en bier erbij. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het minimaal 4 uur stoven. Doe na 3 uur de winterpeen (grof gesneden) en abrikozen erbij. Roer tijdens het stoven het vlees af en toe om. Let erop dat er wel genoeg vocht in de pan blijft. Giet er anders een beetje heet water bij. Aan een gezellig gedekte tafel smaakt de stoofpot nog lekkerder! Ik gebruikte mijn servies welke ik met kerst uit de kast haal en maakte het stoofpotje in de prachtige braadpan van Iittala. Deze pan mag gewoon op tafel staan :).

herfststoofpotje met abrikozen en bier - wimke.nl

fonQ

Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.

No Comments

    Leave a Reply