Zondag met zongedroogde tomaten

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlHallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin om te koken. Vooruit, we zetten de Air Fryer eens aan, nemen een pastasalade en tosti’s als diner kan best. Favoriet is een brood Bijvoorbeeld sodabrood, panbrood of turks brood uit de oven. Heerlijk met eigengemaakte dippers of zongedroogde tomaatjes. Daar denkt de rest van het gezin gelukkig ook zo over. En zo moeilijk zijn die zongedroogde tomaatjes niet te maken.

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

Sunkissed Tomatos

Tomaatjes zijn in de zomer op hun lekkerst. Ze ruiken dan superzoet, smaken heerlijk en zijn helemaal niet duur. Perfect om nu tomaten in te slaan. Van veel hollandse tomaten kun je overheerlijke sunkissed tomaatjes maken. Het is hartstikke simpel, je moet er alleen even de tijd voor nemen.

Wat heb je nodig voor een pot vol zongedroogde tomaatjes:

 • 500 gram tomaatjes. Je kunt alle soorten tomaten gebruiken
 • olijfolie
 • zeezout

Verwarm de oven voor op 130 graden. Was de tomaatjes en snij kleine tomaatjes in de lengte doormidden. Grote tomaten snij je in vieren. Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaten en leg ze met de bolle kan op de bakplaat. Schuif de plaat in de oven en na drie uren zijn de tomaatjes klaar.

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlBewaar de tomaatjes in een schone uitgekookte weckpot of jampot. Giet olijfolie over tomaatjes zodat ze allemaal onder de olie staan. Nu kun je de tomaatjes gerust een paar maanden bewaren. Wel in de koelkast natuurlijk.

Om de vakantiefeestvreugde nog wat te verhogen mochten de konijntjes mee borrelen aan tafel, worden ze tam van.

Fijne dag!

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

Andere blogs...

1 Reactie

 • Reageer
  Gertrud
  2 augustus 2017 op 16:18

  Heerlijk en wat een prachtige foto’s Wimke!

 • Laat een reactie achter