Smûk

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen. 

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren!

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

Mijn boek is ook makkelijk te bestellen via bol.com voor 24,99 incl. verzendkosten.

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen. 

“EEN PERFECT CADEAU DIT BOEK VOOR JEZELF, MAAR OOK OM TE GEVEN. JE KAN VAN ZOVEEL DINGEN IN HUIS WEER NIEUWE DINGEN MAKEN EN DAAR WORD IK ECHT GELUKKIG VAN”

Theo-Bert Pot

The Nice Stuff Collector

Over Smûk

Ik vind het heerlijk om bezig te zijn. Om zelf dingen voor in huis te maken, om nieuwe recepten uit te proberen of samen met de kinderen een cadeautje te knutselen. Helaas ben ik niet geboren met een groot knutseltalent of veel oog voor detail. Maar daar heb ik me nooit door laten tegenhouden. Want wat maakt het uit, als het randje van je zelfgemaakte tafelkleed een beetje rafelig is? Of als je zelfgebakken koekjes niet allemaal precies even groot zijn?

Smûk is het mooie zien in de kleine dingen

In Smûk (Fries voor gezellig of behaaglijk) laat ik met 60 zelfmakers en recepten zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. Dat is genieten van een doosje verse eitjes van de kippen van mijn vader. Uitwaaien op de dijk van Hindeloopen of een stukje oranjekoek bij de koffie. Om je eigen geluk te maken, heb je niet veel meer nodig dan een paar tips. Die geef ik je in Smûk.

Lente | Zomer | Herfst | Winter

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Je ziet het: ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren.

Wimke

Smûk in cijfers

60

originele zelfmakers

237

pagina’s

4

seizoenen

4,7

4,7! op Bol.com

Smûk; neem alvast een kijkje

Smûk op Creative Life

Zaterdag 24  maart wordt een spannende en heugelijke dag. Smûk is dan voor het eerst in het echt te bekijken en ook te koop! En dat doen we op Creative Life, de leukste creatieve beurs van het jaar. Je vindt het boek in de stand van uitgeverij Kosmos. Natuurlijk ben ik er zelf die hele dag…

Het verhaal van Smûk

Smûk is eindelijk uit! Het boek dat mij de afgelopen maanden compleet in beslag nam. Ik zal jullie vertellen hoe het allemaal begon. ‘Fries geluk zit in kleine dingen. In een doosje verse eitjes van de kippen van mijn vader, uitwaaien op de dijk van Hindeloopen of een stukje oranjekoek bij de koffie. Het zijn…

Smûk naar Frankrijk

Agréable, confortable oftewel warm en knus in het Frans! Wie weet wordt dat de nieuwe titel van Smûk. Want we hebben wat te vieren, Smûk wordt vertaald in het Frans! Over een paar maanden ligt Smûk in de Franse boekwinkels. Bofkonten die Fransen :). Winactie 3x Smûk (afgelopen) En om te vieren dat Smûk over de grens…

Winterworkshop DIY broodplanken branden

Wil jij tijdens de feestdagen je brood en / of borrelhapjes serveren op een unieke sfeervolle plank? Dat kan! Ik geef volgende  maand verschillende workshops, kom je ook? Het wordt reuze gezellig, helemaal in Kerstsfeer en al. (tekst loopt door onder de foto’s) Tijdens de workshop maak je, met een beetje hulp van mij, je…