Zelf je eigen muts haken – Hey Muts!

Zelf je eigen muts haken, want een muts is niet meer alleen voor in de winter. Nee, mutsen kunnen het hele jaar door. Ga eens de straat op, de stad in of naar een hip festival en je ziet genoeg leuke mensen (en kinderen) mét muts. En dan niet in combinatie met een dikke sjaal en wanten, nee… gewoon omdat een gehaakte muts leuk, hip en warm is, dus lekker ophouden in de klas (of op kantoor).

Hey muts! Hoe haak je een muts - www.wimke.nlOmdat ik ook graag een hele-jaar-door muts wilde, haakte ik er zelf een. Supersnel met drie draden, want dat schiet lekker op. Het is een project van een uurtje en laat de kinderen een mooie pompom maken.

Zoek drie mooie draden uit en haak met een dikke haaknaald, ik gebruikte een haaknaald voor Zpagetti (nr 10). Lees verder voor het patroon van de het-hele-jaar-door muts.

Hey muts! Hoe haak je een muts - www.wimke.nl

Gratis patroon om de Hey Muts te haken

  • Toer 1: haak met drie draden 4 lossen (l) en sluit met een halve vaste (hv)
  • Toer 2: haak 3 l (staat voor 1 stokje) en 11 stokjes (st) en sluit met een hv
  • Toer 3: haak 3 l en verdubbel het aantal, haak 2 stokjes in elke V steek steeds de haaknaald in de achterste lus van de V en sluit met een hv
  • Toer 4: haak 3 l en haak in iedere V 1 stokje, na 2 st haak je 2 st in 1V (dus 1, 1, 2 stokjes, 1, 1, 2, stokjes) en sluit met een hv
  • Toer 5: haak 3 l en haak in iedere V 1 st, na 5 st haak je 2 st in 1 V ( dus 1, 1, 1, 1, 2 stokjes herhaal rond) en sluit met een hv.
  • Toer 6; haak 3 l en haak in iedere V 1 stokje. en ga door totdat je muts de gewenste lengte heeft. De roze/gele muts van Bente is na toer 6 nog 4 keer rond gehaakt. Haak je laatste toer rond met vasten.

Zet de pompom vast en klaar is de gehaakte muts!

Hey muts! Hoe haak je een muts - www.wimke.nl

In een avond had ik vier mutsen gehaakt, inclusief pompom. Dus als je een beetje kunt haken, kun jij het ook! Anders vraag je even je oma, moeder of buurvrouw. We maakten meteen een paar mutsenselfies, gezellig in keukenschort enzo.

Denk jij nu, hé ik heb een uurtje over: ‘ik haak ook zo’n muts!’ Vind ik leuk! Maak dan ook even een selfie, deel hem op Instagram met de hashtag #heymuts.

Volg je mij al op Instagram of Facebook? Daar komen nog meer leuke mutsenselfies voorbij.

Nog meer inspiratie nodig? Lees ook eens deze blogs

Andere blogs...

Geen reacties

Laat een reactie achter