Recepten

Recept voor Vlierbloesemlimonade

We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die we nu hebben. Wanneer het warm is doe ik niks liever dan tijdschriften en boeken lezen. Op zomerse dagen haal ik mijn leesachterstand in en vind ik het heerlijk om Scandinavische thrillers te lezen. Nog een voordeel van deze prachtige lente, is dat de vlierbloesem al in bloei is. Maak nu het nog kan er heerlijke limonade van. Het is zo simpel, er komt geen fornuis aan te pas.

(lees het recept onder de foto’s)

Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE
Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE

Wat heb je nodig om vlierbloesemlimonade te maken

  • schone (niet afgespoelde) vlierbloesem, ongeveer 10 grote schermen
  • 3 citroenen, waarvan 1 geperst en 2 in stukken gesneden
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 liter water

(lees verder onder de foto’s)

Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE

Lees ook: Makkelijk, gezonde en snelle recepten

Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE

Hoe maak je vlierbloesemlimonade

Doe alle ingrediënten in een grote kom en laat het 24 uur staan. Zeef de volgende dag door een schone theedoek en doe de limonade in schone flessen. Zet de limonade in de koelkast en serveer met een ijsklontje! Je kunt de limonade ongeveer een week in de koelkast bewaren. Vind je de bloemengeur te overheersend? Doe er nog wat uitgeperst citroensap bij, dan wordt de limonade wat frisser. Wat ook een lekkere variant is; meng een half glas met de limonade en vul aan met Spa Rood.

Vlierbloesemlimonade uit mijn boek Smûk

Het recept van de vlierbloesemlimonade komt uit mijn boek Smûk. De limonade was het eerste project wat ik maakte. Ik was zo blij met deze prachtige foto’s dat het jammer is dat er maar een paar terugkomen in het boek. Daarom deel ik af en toe de mooiste foto’s die het boek niet hebben gehaald. Met 60 zelfmakers en recepten laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Wedden dat jij met Smûk ook de meest indrukwekkende dingen maakt. Smûk is te koop voor € 17,95 incl. verzendkosten.

Heb je deze heerlijke limonade’s ook al eens gemaakt?

Nog meer limonade inspiratie

Ik heb de afgelopen periode heel veel heerlijke limonade’s gemaakt.

Makkelijk, gezonde en snelle recepten

Inspiratie nodig voor een simpel en makkelijk te maken recept? Je visite verrassen met iets heerlijks op tafel of gewoon zelf lekker eten? Met deze recepten hoop ik ook jou te inspireren om aan de slag te gaan in de keuken.

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Wat vinden anderen van mijn boek Smûk

“Alle seizoenen zijn vertegenwoordigd in het boek. Zo heb je steeds opnieuw de mogelijkheid om met het seizoen mee een fijne sfeer in huis te creëren. Van kleurig handwerk, groene vingers, smakelijke recepten tot eigen gemaakte beautyproducten. Alles komt aan bod. Precies wat ik leuk vind. Van alles wat uitproberen.”

Nienke
Nienkeschrijft.nl

“Het leuke is dat je helemaal geen ingewikkelde spullen in huis hoeft te halen om aan de slag te kunnen gaan. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. De vormgeving van het boek vind ik ook erg mooi gedaan, kortom; een heerlijk boek om lekker veel inspiratie uit op te doen!”

Truusje Rauwerda
De Sandwichformule

“De vormgeving is prachtig en het boek staat vol met te gekke DIY tips die zorgen voor klein geluk. In totaal staan er 60 eenvoudige zelfmakers in het boek die jouw leven net wat leuker maken en het fijne van dit alles is dat je veel van de benodigdheden vast al in huis hebt. Van lekkere recepten tot kleine, hoogpolige kleedjes (die wil ik maken!), alles vind je in het boek”

Marisca
Mamablogger.nl

No Comments

    Leave a Reply