Recepten

Recept voor Vlierbloesemlimonade

We genieten al een tijd van deze heerlijke pre-zomervakantie. Een beetje bang dat het mooie weer straks op is… Daarom maximaal genieten van de mooie dagen die we nu hebben. Wanneer het warm is doe ik niks liever dan oude tijdschriften en boeken lezen. In de zomer haal ik mijn leesachterstand in en vind ik het heerlijk om thrillers te lezen. Tijdens een workshop bij Bookspot vorige week, kreeg ik het boek van Marie Kondo mee. Ik had hier al veel van gehoord, maar nog niet haar boek gelezen. Na het lezen van het eerst hoofdstuk ging ik voor de bijl. Ik pakte een vuilniszak en mestte Madee haar kledingkast uit, de opberglades pakte ik grondig aan en alle knutselspullen van de afgelopen jaren heb ik uitgezocht. De tip van Marie: ‘werk perfectionistisch’, leverde vijf volle vuilniszakken op en een opgeruimde zolder. Dat beloofd wat voor de rest van het boek :).

Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE
Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE

Nog een voordeel van deze prachtige lente, is dat de Vlierbloesem al in bloei is. Maak nu het nog kan er heerlijke limonade van. Het is zo simpel, er komt geen fornuis aan te pas.

Wat heb je nodig om vlierbloesemlimonade te maken:

  • schone (niet afgespoelde) vlierbloesem, ongeveer 10 grote schermen
  • 3 citroenen, waarvan 1 geperst en 2 in stukken gesneden
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 liter water

Doe alle ingrediënten in een grote kom en laat het 24 uur staan. Zeef de volgende dag door een schone theedoek en doe de limonade in schone flessen. Zet de limonade in de koelkast en serveer met een ijsklontje! Je kunt de limonade ongeveer een week in de koelkast bewaren. Vind je de bloemengeur te overheersend? Doe er nog wat uitgeperst citroensap bij, dan wordt de limonade wat frisser. Wat ook een lekkere variant is; meng een half glas met de limonade en vul aan met Spa Rood.

Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE
Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE

Het recept van de vlierbloesemlimonade komt uit mijn boek Smûk. De limonade was het eerste project wat ik maakte. Ik was zo blij met deze prachtige foto’s dat het jammer is dat er maar een paar terugkomen in het boek. Daarom deel ik af en toe de mooiste foto’s die het boek niet hebben gehaald.

Fijne zondag!

Het lekkerste recept voor vlierbloesemlimonade I WIMKE

Hieronder lees je nog meer lekker recepten

Een Franse Perentaart

Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt…
Lees meer…

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

No Comments

    Leave a Reply