Bloemen en planten

Boeketje in stof

Waarom ontdek ik altijd vijf jaar te laat dit soort ideeën. Jarenlang kwam ik  op verjaardagen met een fles wijn, cadeaubon en bloemen en dan heb ik het nog niet eens over Valentijsdag. Niet dat ik dat altijd doe natuurlijk. Meestal kom ik met een mooi cadeau. Maar er zijn zat keren te noemen dat ik me er makkelijk afmaakte. Dat kan ook anders, zoals met mini boeketjes. Deze mini boeketjes zijn supersnel feestelijk ingepakt in een mooi lapje stof.

(lees verder onder de foto’s)

Wat heb je nodig om een boeketje in stof te maken:

 • restje stof
 • bloemen
 • schaar
 • touw of lint

Het maken van deze mini boeketjes is erg gemakkelijk. Je hebt vast wel een bos bloemen op tafel staan. Knip er 4 a 5 bloemen tussenuit. Ga op zoek naar een restje stof. Dit mag ook een mooie zakdoek zijn. Maak een mooi boeketje van de bloemen en knip ze korter totdat ze gemakkelijk in het lapje stof passen. Knip een vierkant lapje stof, ongeveer 20 x 20 cm.  Leg het lapje diagonaal neer en leg je boeketje erop. Pak je bloemen in en wikkel er nonchalant een stukje touw of lint omheen.

Schrijf er een mooi persoonlijk kaartje bij en je bent klaar om naar een feestje te gaan. Zo sta je nooit met lege handen.

Kadotip!

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

3 Comments

 • Reply
  Dita
  6 februari 2017 at 09:14

  Een heel leuk idee! 🙂

 • Reply
  Barbara
  9 februari 2017 at 06:46

  zo mooi! dit wordt meteen gepind! nog effe zeggen dat ik je blog al een heeeeeeeele tijd volg en het echt een geweldige bron van inspiratie vind, en een bron van plezier, alleen al omwille van de mooie foto’s! Ik reageer niet veel meer (vroeger deed ik op alle blogs wel meer m’n best, maar het ontbreekt me aan tijd en lezen gebeurt vaak snelsnel tussendoor), maar dit wilde ik toch wel effe gezegd hebben 🙂 bedankt voor al je posts en inspiratie en zoveel meer!!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   18 februari 2017 at 21:17

   Hey Barbara!
   Wat lief en fijn om te horen. En elke keer reageren hoeft niet hoor, ik ben al blij met dit persoonlijke bericht.

   liefs

Leave a Reply