Kampeergeluk met een Eriba Pan

Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984Sommige kansen kun je niet aan je voorbij laten gaan. Zoals het kopen van een retro Eriba pan caravan. We hadden geen plannen om een caravan te kopen. We zijn nog steeds op zoek naar een vakantiehuisje in Friesland. Maar hoe langer de zomer duurt, hoe meer zin ik kreeg om een caravan  te kopen. Ik was al verliefd op het schattige caravannetje op de oprit van de buren, ook een Eriba. Onze buurman praat altijd erg enthousiast over zijn Eriba. Zo vertelde hij dat de caravan in 5 minuten staat; pootjes uitdraaien, luifel uithangen en klaar is kees! Geen gedoe met voortent, dus een luifel leek mij dan ook meer dan voldoende. Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984Vorige week zondagavond kwam ik op een ‘vraag en aanbod’-site een schitterende retro Eriba-Pan tegen uit het jaar 1984, in originele staat met een paar kleine deukjes. Eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ik mailde met de eigenaar en we konden dezelfde week al komen kijken. En toen begon de voorpret, stel je voor dat het echt een prachtige caravan zou zijn… ik bestelde het caravanity-boek, pinde erop los op Pinterest... en informeerde of er nog een plekje vrij was op de camping in Sint Nicolaasga.

Op donderdagavond gingen we kijken. Ik vroeg mijn schoonvader mee voor een technische blik op de caravan. Na 2 uren reden we terug met caravan! Het kampeeravontuur kon beginnen! Er gaat een wereld voor mij open met kampeerspullen, pannetjes, lichtgewicht tafel en plastic servies. Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984Het weekend dat volgde gebruikten we voor het schoonmaken van de caravan, mijn schoonmoeder naaide nieuwe gordijntjes en richten we de caravan in. We haalden een tent voor de meiden en maandag vertrokken we naar de camping! En wat voelt het fijn om je eigen spulletjes bij je te hebben. Ik ben om, ik vind kamperen helemaal het einde! Foto’s van de binnenkant van ons Eriba-Pan zal ik binnenkort met jullie delen.

Heb je kampeertips; bijvoorbeeld winkels met mooie kampeerspullen, leuke campings in Nederland of mooie pinterestboards waar ik mijn jonge kampeerhart kan ophalen!? Let me know!

Fijne zomer!

ps; de werkbeschrijving voor de vlaggetjes staat in Smûk.

Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Je kan Smûk hier bestellen

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

Onderstaande blogs ook al eens gelezen?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Annemarie
  5 augustus 2018 at 22:43

  We zijn zelf groot fan van de Sprookjes camping in Eersel (Overijssel)

 • Reply
  Wendy
  5 augustus 2018 at 23:17

  De lamp “Storm” van caravanity!

 • Reply
  Jeanette Renting
  6 augustus 2018 at 17:11

  Oh, die laatste foto Wimke, zo mooi!
  Wat een schatje, dat caravannetje, onze vrienden hebben een klein ‘Kipje’. ook zp leuk. Die mocht ik samen met haar van nieuwe gordijntjes, vloerzeil en kussens voorzien.
  Camping Vecht en Zo in Zwolle schijnt leuk te zijn, mijn broer en schoonzus stonden daar vorig jaar.

 • Reply
  Marry van Dooren
  14 augustus 2018 at 10:07

  Hallo Wimke, wat ziet de Eriba er fantastisch uit, en wat fijn dat jullie er direct van genoten hebben.
  Een leuk plekje bij het water.
  Met plezier heb ik je blog gelezen.
  Je hebt er weer een volger bij.

Leave a Reply