Persoonlijk

Kampeergeluk met een Eriba Pan

Sommige kansen kun je niet aan je voorbij laten gaan. Zoals het kopen van een retro Eriba pan caravan. We hadden geen plannen om een caravan te kopen. We zijn nog steeds op zoek naar een vakantiehuisje in Friesland. Maar hoe langer de zomer duurt, hoe meer zin ik kreeg om een caravan  te kopen. Ik was al verliefd op het schattige caravannetje op de oprit van de buren, ook een Eriba. Onze buurman praat altijd erg enthousiast over zijn Eriba. Zo vertelde hij dat de caravan in 5 minuten staat; pootjes uitdraaien, luifel uithangen en klaar is kees! Geen gedoe met voortent, dus een luifel leek mij dan ook meer dan voldoende.

(lees verder onder de foto’s)

Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984
Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984

Retro Eriba Pan uit 1983

Vorige week zondagavond kwam ik op een ‘vraag en aanbod’-site een schitterende retro Eriba-Pan tegen uit het jaar 1984, in originele staat met een paar kleine deukjes. Eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ik mailde met de eigenaar en we konden dezelfde week al komen kijken. En toen begon de voorpret, stel je voor dat het echt een prachtige caravan zou zijn… ik bestelde het caravanity-boek, pinde erop los op Pinterest... en informeerde of er nog een plekje vrij was op de camping in Sint Nicolaasga.

Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984

Op donderdagavond gingen we kijken. Ik vroeg mijn schoonvader mee voor een technische blik op de caravan. Na 2 uren reden we terug met caravan! Het kampeeravontuur kon beginnen! Er gaat een wereld voor mij open met kampeerspullen, pannetjes, lichtgewicht tafel en plastic servies. Het weekend dat volgde gebruikten we voor het schoonmaken van de caravan, mijn schoonmoeder naaide nieuwe gordijntjes en richten we de caravan in. We haalden een tent voor de meiden en maandag vertrokken we naar de camping! En wat voelt het fijn om je eigen spulletjes bij je te hebben. Ik ben om, ik vind kamperen helemaal het einde! Foto’s van de binnenkant van ons Eriba-Pan zal ik binnenkort met jullie delen.

Kampeertips

Heb je kampeertips; bijvoorbeeld winkels met mooie kampeerspullen, leuke campings in Nederland of mooie pinterestboards waar ik mijn jonge kampeerhart kan ophalen!? Let me know!

Fijne zomer!

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Kampeergeluk met een retro Eriba-Pan caravan uit 1984

Onderstaande blogs ook al eens gelezen?

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Flower Focaccia recept

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

4 Comments

 • Reply
  Annemarie
  5 augustus 2018 at 22:43

  We zijn zelf groot fan van de Sprookjes camping in Eersel (Overijssel)

 • Reply
  Wendy
  5 augustus 2018 at 23:17

  De lamp “Storm” van caravanity!

 • Reply
  Jeanette Renting
  6 augustus 2018 at 17:11

  Oh, die laatste foto Wimke, zo mooi!
  Wat een schatje, dat caravannetje, onze vrienden hebben een klein ‘Kipje’. ook zp leuk. Die mocht ik samen met haar van nieuwe gordijntjes, vloerzeil en kussens voorzien.
  Camping Vecht en Zo in Zwolle schijnt leuk te zijn, mijn broer en schoonzus stonden daar vorig jaar.

 • Reply
  Marry van Dooren
  14 augustus 2018 at 10:07

  Hallo Wimke, wat ziet de Eriba er fantastisch uit, en wat fijn dat jullie er direct van genoten hebben.
  Een leuk plekje bij het water.
  Met plezier heb ik je blog gelezen.
  Je hebt er weer een volger bij.

Leave a Reply