Paasboeket in een zelf gevouwen patatzakje
Ik vind het altijd fijn om naar een verjaardag of etentje, iets mee te nemen voor de gastvrouw. Het hoeft niet groot te…
Panbrood maken met pindakaas zeezout karamel
Zelf een panbrood bakken? ik ga je in dit blog uitleggen hoe je dit moet doen! Maar eerst…. pindakaasfans opgelet! Hoe klinkt pindakaas…
Snelle paasmakers voor Dille & Kamille
Hoe vieren jullie Pasen? Pakken jullie lekker uit met een versierd huis, een uitgebreide brunch en versierde paastakken of is en een paasbrood…
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden…
Pasen met brioche en eieren
Dit jaar vieren we Pasen wat anders. Zonder versierde paastakken, paasknutsels en paasoutfit, ik had er even geen zin in en geen tijd…
Kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het…
Paaseieren kleuren
We zijn inmiddels een beetje gewend aan het nieuwe ritme. Het fijne is dat we geen wekker hoeven te zetten. Toch zitten we…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link