Taart maken

Taarten maken is een leuke activiteit die niet moeilijk hoeft te zijn. Er zijn talloze recepten beschikbaar voor allerlei soorten taarten, van traditionele chocolade- of vanille taarten tot meer exotische smaken als aardbeien of kokos. Of je nu op zoek bent naar een taart voor een feestelijke gelegenheid of gewoon zin hebt om iets lekkers te bakken voor jezelf, er is vast wel een recept te vinden dat bij je wensen past.

Bekijk de verzameling taarten hieronder om snel aan de slag te gaan en verras je familie en vrienden met een heerlijke, zelfgebakken taart. Of geniet ervan om te experimenteren met nieuwe smaken en technieken, en maak taarten naar eigen smaak. Welke taarten maak jij het liefste? Laat het mij weten en deel je recepten

Basis ingredienten voor het maken van een taart

  • Meel: Dit is de basis van bijna alle taarten en is nodig om het deeg te binden. Meel kan gemaakt zijn van verschillende granen, zoals tarwe, spelt, haver of amandelmeel. Welk meel je gebruikt, hangt af van het recept en de smaak die je wilt bereiken.
  • Boter of olie: Dit is nodig om het deeg smeuïg te maken en om te voorkomen dat het te droog wordt tijdens het bakken. Je kunt ook margarine of een andere plantaardige olie gebruiken.
  • Suiker: Dit geeft de taart zoetigheid en een zoetere smaak. Er zijn verschillende soorten suiker beschikbaar, zoals rietsuiker, bruine suiker of kokossuiker. Welk type suiker je gebruikt, hangt af van het recept en de smaak die je wilt bereiken.
  • Eieren: Dit zijn nodig om het deeg te binden en om de taart op te laten rijzen tijdens het bakken. Het aantal eieren dat je nodig hebt, hangt af van het recept en de grootte van de taart.
  • Melk: Dit is nodig om het deeg smeuïg te maken en om de taart een zachte structuur te geven. Je kunt verschillende soorten melk gebruiken, zoals koemelk, amandelmelk of sojamelk. Welk type melk je gebruikt, hangt af van het recept en de smaak die je wilt bereiken.

Daarnaast zijn er ook andere ingredienten die vaak worden gebruikt in taarten, zoals bakpoeder om de taart op te laten rijzen, vanille-extract voor smaak en specerijen om de taart extra smaak te geven. Het exacte recept hangt af van welke taart je wilt maken, dus zorg ervoor dat je het recept goed doorleest voordat je begint met het maken van de taart.

Deze taarten heb ik al eens gemaakt

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op verjaardagen! Ik maakte de taart en mocht het recept van…

Lees het hele recept

Recept naked cake

Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er zo blij mee, de warmte is heerlijk. Saar heeft inmiddels…

Lees het hele recept

Recept dadelnotentaart

Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt waar je steelt de show! Ik deelde dit recept op…

Lees het hele recept

Recept voor granaatappel cake

Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren met mijn familie. We maakten verschillende tapashapjes wat achteraf natuurlijk…

Lees het hele recept

Croissanttaart met blauwe bessen

Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten, want online gaat alles gewoon door. Om de 5 weken…

Lees het hele recept

Recept carrotcake met een frisse topping met citroen.

Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping: 200 gram zelfrijzend bakmeel2 theelepels speculaaskruiden200 gram bruine basterdsuiker1 theelepel bakpoeder3 eierensnuf zout2 winterpenen (ongeveer 400 gram)100 ml zonnebloemolie Voor de topping: 185 gram roomkaas150 gram…

Lees het hele recept

Madee 7 jaar

Weken was ze aan het aftellen. Madee is vandaag jarig, 7 jaar (!). Ze had maar drie wensen, een eenhoorn-taart, sneeuw en een schatkaart om haar cadeaus te zoeken. Alledrie hebben we afgevinkt. Het minimale laagje sneeuw hebben…

Lees het hele recept

Kersttulband

Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken. Zo jammer want ik haalde net mijn eerste eigengemaakte tulband…

Lees het hele recept

Recept brownietaart

Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op de planning. Ik ging aan de slag met een recept…

Lees het hele recept

Recept broodtaart

Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een verjaardag, bruiloft of als je geslaagd bent? Het is toch…

Lees het hele recept

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link