Zelfmaken

Binnen 1 uur haak ook jij een haarband. Ga direct zelf aan de slag, succes!

De eerste storm van 2020 is een feit. Hoe was het vandaag bij jullie? Hier ging het behoorlijk tekeer, gelukkig heeft de wind bij ons gelukkig nog geen schade veroorzaakt. We bleven zoveel mogelijk binnen. De meiden knutselden en ik haakte een paar warme haarbanden. Want het wachten is op de eerste vorstperiode of zouden we helemaal geen winter meer krijgen? Ik ging aan de slag om een warme haarband te haken.

Ik ging aan de slag om een warme haarband te haken

Na het succes van de Hey Muts, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een meer vrouwelijkere variant te maken. Een warme haarband die je binnen één uur klaar hebt. Het patroon is zo eenvoudig, dat een uitgebreide omschrijving bijna niet nodig is. Kun je niet haken? Je kunt altijd even je moeder, buurvrouw of beppe vragen. Want de haarband is niet moeilijk.

Basissteken voor het haken

In mijn boek Smûk vind je de basisuitleg van de vier haaksteken die ik vaak gebruik.

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook: Haak inspiratie nodig? Haken is echt helemaal hip! Ik heb de afgelopen jaren al veel haak projectjes gemaakt en heb hier voor jullie uitgewerkt. 

Zo haak je de haarband

We gaan aan de slag om de haarband te haken. Via onderstaande stappen moet dit zeker lukken. Succes!

 1. Je neemt dikker garen die je haakt met een haaknaald dikte nummer 3,5 of 4.

 2. Haak eerst ongeveer 65 lossen. Meet meteen of deze streng rond je hoofd (of die van je zoon of dochter past). Zorg dat de streng niet draait als je hem met een halve vaste dicht maakt.

 3. 1ste tour: Haak in elke losse een vaste.

 4. 2e tour: Haak in elke v een vaste, herhaal dit de volgende 9 touren.

 5. Sluit de 10de tour met een halve vaste.

 6. Als laatste neem je een stuk draad en wikkel dit een aantal keer om de band om het speelse effect te krijgen.

(lees verder onder de foto’s)

Collectie haarbanden

Inmiddels heb ik al een flinke collectie haarbanden gehaakt, een paar kleine exemplaren voor kinderen en grote voor volwassen. Het was leuk om weer eens te haken. En zijn we goed voorbereid op een strenge winter… Maak jij nou ook de Hey Haarband? Ik zou het erg leuk vinden om je creatie te bewonderen op Insta. Deel je hem met #heyhaarband?

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

1 Comment

 • Reply
  Rianne
  24 september 2020 at 14:06

  Ik wil een haarband haken voor een vriendin van mij, zij is zwanger van den meisje en is in oktober uitgerekend. Alleen heb ik zelf geen kinderen. Hoeveel lossen zou je ongeveer op moeten zetten voor een baby?

Leave a Reply