Recepten

Recept focaccia

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo slecht, dat we door de storm later vertrokken. Gelukkig hebben we nog heerlijk kunnen wandelen, uit eten shoppen met de meiden. Verder rommelden we lekker in huis en zaten tot laat in de ochtend in onze pyjama. Zo fijn als je even niks hoeft. In dit blog lees je een makkelijke te maken focaccia recept. Succes!

Focaccia recept - www.wimke.nl

Ambassadeur Brabantia

Thuis ging ik aan de slag met een paar mooie opdrachten, waaronder voor Brabantia. Ik mag nog een jaar ambassadeur zijn van dit prachtige merk. Ik bakte een flower focaccia voor bij de borrel of soep. Een brood bakken lijkt altijd een hele klus, maar valt heel erg mee. En dit focaccia recept is ook nog een heel erg leuk om met kinderen te maken.

Lees ook: Recept panpizza

Focaccia recept - www.wimke.nl

Wat heb je nodig voor het recept focaccia

Je hebt nodig voor 1 bakplaat:

  • 500 gram tarwebloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 50 ml (milde) olijfolie
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • flinke snuf zout

Tip: Wil je je brood wat meer smaak geven, je kunt variëren en combineren met verschillende toppings zoals een hand gehalveerde olijven, fijngesneden zongedroogde tomaten, rozemarijn en of knoflook.

Zo maak je het deeg van een focaccia

Meng eerst het gist met de bloem. Doe daarna de olijfolie, het water en zout erbij. Ik kneed het deeg 10 minuten in keukenmachine. Dan heb je ene mooie bol. Doe het deeg in een schone kom en dek het af met een theedoek en laat het 1 uur rijzen. Kun je nu mooie aan de slag met klaarleggen van je bloemen.

Wat kan je nog meer met dit focaccia recept

Dit is het leukste gedeelte, bloemen maken! Je kunt hierop helemaal losgaan met spullen die je tegenkomt in je koelkast! Denk aan rode uiten, cherrytomaatjes, mini-paprika’s, takjes peterselie, bieslook en basilicum, radijs, champignons … nou ja alles wat jij lekker vindt!

Focaccia recept

Lees ook: Makkelijke, gezonde en snel te maken recepten

Resultaat Focaccia recept

De focaccia kan in de oven

Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven). Doe een vel bakpapier op de bakplaat. Als je deeg mooi gerezen is kneed je het met je handen nog even een minuutje door. Strooi je wat bloem op je werkblad en rol je je deeg uit tot een mooie rechthoekige lap van ongeveer 2 cm dik. Vorm het deeg zodat deze precies past op de bakplaat. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg en smeer het daarna rijkelijk in met olijfolie. Strooi nog wat grof zeezout over het deeg. Nu is het tijd om te versieren met bloemen!

Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar. Zodra de bovenkant mooi goudbruin is is je brood klaar! Heerlijk bij een soepie of een borrelplank. Warm is hij het allerlekkerst!

Ik vind het heerlijk om mijn passie voor bakken met jou te delen. Neem bijvoorbeeld het recept voor Plukbrood, een uniek en smaakvol idee voor jouw volgende feestje of familiemaaltijd. En als je een keer iets heel anders wilt proberen, bekijk dan zeker mijn Broodtaart. Dit hartige baksel is een echte traktatie en gegarandeerd een succes bij je gasten. Maar ik heb ook iets voor de wanneer je opzoek bent naar iets zoets. Probeer dan deze Cantuccini met een vleugje citroen eens. Deze Italiaanse amandelkoekjes, opgefrist met een vleugje citroen, zijn het perfecte tussendoortje bij je koffie of thee.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Recept focaccia

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

1 Comment

Leave a Reply