Do it yourself

Polswarmers haken

En nieuw jaar vol met nieuwe kansen. Eentje waarin ik helemaal geen verwachting heb, er zijn geen vakanties geboekt, geen feestjes gepland en geen roeiwedstrijden in de agenda. Een jaar waarin alles mogelijk is. Het zorgt ervoor dat ik nieuwe dingen probeer en oude hobby’s oppak, zoals wandelen. Ik vind het heerlijk om lange wandelingen te maken en tegelijk bij te kletsen. En haken, na jaren tientallen dekentjes te hebben gehaakt ben ik weer begonnen. Ik ging aan de slag om polswarmers te haken.

(Lees verder onder de foto’s)

De polswarmers haken van Ingthings

Ingrid van Ingthings volg ik al heel wat jaren. Haar blog is zo leuk om te volgen en ze is ook nog eens supercreatief met wol en tekeningen. Laatst kwam ik een oude blog uit 2013 van haar tegen met een diy om polswarmers te haken. Op haar eigen unieke manier legt ze uit hoe je deze polswarmers kan haken. Zo makkelijk dat jij en ik het ook kunnen. Ik haakte voor de familie een serie polswarmers. Tip, combineer de polswarmers met deze haarband of muts.

(lees verder onder de foto’s)

Polswarmers haken - www.wimke.nl
Polswarmers haken - www.wimke.nl
Polswarmers haken - www.wimke.nl

Lockdown-hobby’s

Wat is jullie hobby tijdens deze lockdown? Op Netflix hebben we weer een paar mooie series gekeken. Een van mijn favorieten is Lupin, met die geweldige acteur Omar Sy uit Intouchable, we keken de serie When Heros Fly, The Crown met een geweldige vertolking van Diana, nu kijken we The Restaurant en wachten we op seizoen 6 van Peaky Blinders.

Wat is jullie favoriete Netflix serie?

Wat is jullie favoriete Netflix serie? De meiden maken flink wat kilometers op de skeelers. Het zou helemaal fantastisch zijn als we nog een strenge vorstperiode zouden krijgen. Dan geef ik mezelf een paar nieuwe schaatsen cadeau :). Vanavond zetten we de pizzarette op tafel om zelf mini-pizzas te bakken. En Saar geniet maximaal van de dagen dat we allemaal thuis zijn.

Fijn weekend!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Deze haakboeken heb ik in de kast

Crochet in the City

Crochet in the City is het inmiddels derde haakboek van Annemarie Benthem, bekend van Annemarie’s Haakblog. Het bevat meer dan 20 kleurrijke patronen die stuk voor stuk geïnspireerd zijn door bloemen. Van prachtige dekens tot een hele toffe tas en van schitterende sjaals tot een schattig konijntje. Je vindt het allemaal in dit unieke haakboek dat anders is dan andere haakboeken.

De Haakbijbel

Dit boek is bedoeld om haakliefhebbers kennis te laten maken met allerlei nieuwe steken en creatieve manieren om te haken. Het staat boordevol steken, technieken en haakpatronen. Elke steek wordt uitgelegd aan de hand van foto’s, werkbeschrijvingen, telpatronen en voorbeelden.

Basisboek haken

Voor iedereen die wil leren haken is dit een geweldige basisboek. Van de opzetlus, lossen, vasten tot stokjes, alle steken worden stap voor stap met foto’s uitgelegd. Vervolgens kun je de net geleerde steken toepassen in een leuk project. Van armbandjes tot mobielhoesjes, van kussens tot amigurumi. Je begint eenvoudig en eindigt als een volleerd haker of haakster.

Dit is ook leuk om te gaan haken

Weekendtrip Parijs

Man man wat gaat zo’n weekend Parijs altijd snel voorbij. En 3 dagen is veel te kort, maar…

4 Comments

Leave a Reply