Moederdag 2024

Wat ik het allerleukst vind aan moederdag? Een ontbijtje op bed :), zelfgemaakte cadeautjes en dat het mijn dag is! Ik heb al verschillende zelfmakers voor Moederdag gemaakt. Ze staan hieronder voor je op een rij.

Mijn laatste do it yourself projecten

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

Wanneer is het moederdag?

Moederdag valt in 2024 op 12 mei. Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving.

De geschiedenis van moederdag

Moederdag is een dag waarop we onze moeders in het zonnetje zetten en hun waardering laten zien voor alles wat ze doen. Maar hoe is Moederdag eigenlijk ontstaan?

Het idee om een dag te hebben om onze moeders te eren is al zo oud als de mensheid zelf. In veel culturen waren er al vroeg in de geschiedenis feestdagen waarbij moeders werden geëerd en in het zonnetje gezet. In de oudheid werden bijvoorbeeld vrouwelijke godinnen aanbeden die als symbool stonden voor moederschap en vruchtbaarheid.

In de Verenigde Staten werd Moederdag echter pas formeel geïnstitutionaliseerd in de 20e eeuw. De credit voor het creëren van de moderne Moederdag gaat naar Anna Jarvis, die in 1908 haar moeder eerde tijdens een kerkdienst. Dit gebeurde op de eerste zondag in mei en het werd snel een jaarlijks terugkerend evenement. In 1914 werd Moederdag door president Woodrow Wilson formeel erkend als nationale feestdag in de Verenigde Staten. Meer informatie vind je natuurlijk ook op wikipedia

Moederdag

Sindsdien is Moederdag uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, waarbij moeders over de hele wereld worden geëerd en in het zonnetje gezet op de tweede zondag in mei. Het is een dag waarop we onze moeders bedanken voor al hun harde werk, liefde en toewijding, en om hun te laten weten hoeveel ze voor ons betekenen. Moederdag is dus ontstaan als een manier om onze moeders te eren en te waarderen voor alles wat ze doen. Belangrijk is dat een cadeau niet altijd duur hoeft te zijn, maar het gaat om de gedachte die erachter zit.

Cadeau ideeën voor Moederdag

Moederdag is een perfect moment om te laten zien hoeveel je waardeert wat je moeder voor je heeft gedaan. Hieronder zijn enkele cadeau-ideeën die je moeder zeker zullen waarderen:

  1. Persoonlijke cadeaus: Een persoonlijk cadeau, zoals een foto van jullie samen in een mooi lijstje, of een gepersonaliseerd sieraad, zal altijd speciaal zijn voor je moeder.
  2. Dagje uit: Plan een leuke uitje met je moeder, zoals een wandeling in het park, een bezoek aan een museum of een lunch bij een leuk restaurant.
  3. Wellness cadeau: Geef je moeder de kans om te ontspannen met een massage, gezichtsbehandeling
  4. Koken: Geef haar een kookboek of bakboek van haar favoriete chef of maak samen een heerlijke maaltijd.
  5. Bloemen & Planten: Een boeket bloemen of een plant is altijd een welkome verrassing.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Bucketlist nachtje weg in Nederland

Marleen Brekelmans, vrijetijdsexpert en eigenaar van bijzonderplekje.nl, laat je in Bucketlist Nachtje weg in Nederland zien waar je moet zijn voor een unieke overnachting. In deze nieuwe gids geeft ze alles tips die je nodig hebt voor een compleet nachtje weg: waar te slapen, waar te eten en wat te doen. Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken en laat je zien hoe je 24 uur doorbrengt in bijvoorbeeld een stad, op een eiland, in luxe of met een bijzonder uitzicht. Of je nou zin hebt in even zalig zen, back to nature of juist de bruisende energie van een stad: in één oogopslag weet je waar je moet zijn, en ben je er 24 uur even helemaal uit.

Bucketlist nachtje weg in Nederland

Je eigen paradijs

Ontketen een groene revolutie in je eigen achtertuin. In dit boek lees je hoe gemakkelijk het groene verschil maakt. Met veel praktische tips, verrassende ideeën (adopteer een legkip) en laagdrempeligo projecten (maak een vijver in een bak) de jou gaan helpen bij het groener maken van je tuin.

Je eigen paradijs

Het no nonsense opruimboek

Ben je zonder opruimtalent ter wereld gekomen? Of zijn je huis(houden) en administratie door omstandigheden versloft en verstoft? En wil je graag opgeruimd leven, maar heb je geen idee wáár je moet beginnen en hóe je snel en blijvend resultaat boekt? Geen nood, De HuishoudCoach® weet raad!

Het no nonsense opruimboek

Hulp bij stomen met Brabantia

Jongens, vergeet strijken, kleding stomen it is. En ik kan zeggen, wat een verademing! Je bespaart tijd, je…

Deze moederdag DIY’s maakte ik al eens eerder

Bloemen voor Moeder

Het allerbeste cadeau voor moederdag vind ik een uitgebreid ontbijtje op een gezellig gedekte tafel inclusief zelfgebakken broodjes, een zacht gekookt eitje en cadeautjes! Ieder jaar krijg ik…

Lees verder…

Charlotte Wooning

Dat was gek, een Moederdag vieren zonder de meiden. Geen ontbijtje op bed dit jaar. Ze waren dit weekend met pake en oma mee naar de camping, wat…

Lees verder…

Zelf een bodyscrub maken

Eindelijk heb ik hem, een knalgele kanarie in een gouden kooitje. Ik kreeg hem dit jaar voor Moederdag. Deze week haalden we de kanarie op, we konden niet…

Lees verder…