Citroen

Wat kun je allemaal doen met een citroen? Ik was even door al mijn blogs aan het scrollen en kwam eigenlijk tot de ontdekking dat ik al veel DIY’s en recepten heb gemaakt waarin ik citroenen gebruikte. Zo maakte ik al eens heerlijke scones, sorbetijs en een boterkoek met een vleugje citroen. De cake met citroen en maanzaad is nog steeds een van onze lievelingsrecept thuis. En wil je de muggen van je afhouden maak dan zeker eens de citronella kaarsen.

Waar zijn citroenen nog meer geschikt voor

Citroenen zijn ook handig om te gebruiken in huis voor allerlei doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld citroenen gebruiken om vlekken te verwijderen, of om de lucht in huis te verfrissen door een paar citroenschijfjes te verdampen in een pan water. Ook kun je citroenen gebruiken om vieze geuren in je huis te verwijderen, bijvoorbeeld door citroensap op een doekje te doen en dit over de bron van de geur te wrijven.

Ontdek de smaak van citroen in deze heerlijke gerechten

Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard zijn en…

Lees verder…

Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel een extra…

Lees verder…

Het was natuurlijk zoveel fijner en handiger geweest als ik deze zelfmaker vier weken terug met jullie zou delen. Dan hadden we deze heerlijk geurende citronellakaarsen op het terras kunnen…

Lees verder…

Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor jezelf houden,…

Lees verder…

Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.

Lees verder…

Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik vroeg naar…

Lees verder…

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Hoelang kun je citroensap bewaren?

Citroensap kan ongeveer een week in de koelkast bewaard worden als het goed is afgesloten. Het is echter altijd aan te raden om citroensap zo snel mogelijk te gebruiken, omdat het na verloop van tijd zijn smaak en voedingswaarde kan verliezen. Als je citroensap langer wilt bewaren, kun je het bevriezen en later gebruiken wanneer je het nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat bevroren citroensap na het ontdooien niet meer zo vers zal smaken als versgeperst citroensap.

Hoe kan je een citroen gebruiken?

Van de citroen kun je het vruchtvlees, het sap en de schil gebruiken. Het sappige, lichtgele zure vruchtvlees versterkt de smaak van ander voedsel. Ook activeert en verfrist het de smaakpapillen. Het sap geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Lees verder op veggiepedia

Hoe moet je citroenen schoonmaken?

Boen de citroenschil voor gebruik goed schoon onder stromend koud water. De schil kan giftig zijn en moet dus grondig onder de kraan worden schoongemaakt. Zeker als je de citroenschil wil raspen is dit van zeker belang.

Kan ik verse citroensap ook bewaren in de vriezer?

Citroensap is een heerlijk en vers product dat helaas niet lang houdbaar is. Als je net een grote hoeveelheid citroensap hebt gemaakt of als je gewoon langer van je citroensap wilt genieten, is het handig om te weten hoe je het in de vriezer kunt bewaren. Gelukkig is dit een eenvoudige manier om je citroensap langer te laten meegaan. Hieronder geef ik enkele tips over hoe je citroensap op de juiste manier in de vriezer kunt bewaren.

  1. Maak het citroensap zo puur mogelijk. Als je citroensap wilt bewaren, is het belangrijk om het zo puur mogelijk te maken. Dit betekent dat je geen suiker of andere toevoegingen moet gebruiken. Zo blijft het citroensap langer goed en is het makkelijker om te bewaren. Bovendien zorgt dit ervoor dat je het citroensap op verschillende manieren kunt gebruiken zonder dat je aan de smaak hoeft te denken.
  2. Gebruik vriesvriendelijke verpakkingen. Als je citroensap in de vriezer wilt bewaren, is het belangrijk om te zorgen dat het in vriesvriendelijke verpakkingen komt. Dit kan bijvoorbeeld een vriesvriendelijke fles of een vriesvriendelijk zakje zijn. Zo voorkom je dat het citroensap aan de verpakking vastvriest en makkelijk te gebruiken is wanneer je het nodig hebt. Bovendien zorgt dit ervoor dat het citroensap langer houdbaar blijft en dat je het in porties kunt opdelen.
  3. Verwijder lucht uit de verpakking. Voordat je het citroensap in de vriezer zet, is het belangrijk om zo veel mogelijk lucht uit de verpakking te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door het citroensap te persen of door het in een vacuümzak te doen. Zo voorkom je dat het citroensap in de vriezer bederft en zorg je ervoor dat het citroensap langer houdbaar blijft.